23 Ноември, 2016 13:39 2 404 1

5 г. и 6 месеца затвор за двама лихвари

  • затвор-
  • двама-
  • лихвари
5 г. и 6 месеца затвор за двама лихвари - 1

По внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд постанови днес осъдителна присъда от по 5 години и 6 месеца лишаване от свобода за Красимир Янков и Гошо Георгиев.

Двамата са обвинени за това, че в съучастие са извършвали банкова дейност без нужното законово разрешително (лицензия), като от дейността им са причинени значителни вреди на други лица – 63 физически лица.

От това за тях са настъпили значителни вреди в общ размер от 6 247 993 лв.

На Красимир Янков и на Гошо Георгиев е наложена и глоба в размер на 6 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лихвар

    0 0 Отговор
    От банките и ЧСИ, кога ще видим осъдени. Прах в очите. Превърнахте лихварите в нарицателно за най-големите престъпници в държавата. Със сигурно има лица които са злоупотребявали, но бизнеса е толкова строго регулиран, за разлика от фирмите за бързи кредити, които са издънки на банките. Процентнно ако се сметне, изпатилите от некоректни лихвари, ще е минимален спрямо горепосочените субекти.