23 Ноември, 2016 17:54 1 817 5

Задържаха турчин, ударил полицай

  • задържаха-
  • турчин-
  • ударил-
  • полицай

Повдигнато му е обвинение

Задържаха турчин, ударил полицай - 1

В Седмо РУ е задържан 45-годишен чужденец, нанесъл телесна повреда на униформен служител, съобщиха от СДВР.

На 19 ноември, при обход на район в ж.к. „Студентски град”, автопатрулен екип от Седмо РУ се намесил при саморазправа между двама водачи. След пътно-транспортно произшествие на ул. „Проф. Атанас Иширков” между товарен „Ивеко” и лек автомобил BMW 535 D, шофьорът на колата отправил закани, заплахи и удари към другия водач. Полицаите предприели действия за предотвратяване разрастването на конфликта.

В хода на проверката буйстващият мъж отказал да представи документите си на униформените служители и нанесъл няколко удара в лицето на единия от тях. Нападателят - 45-годишен турски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в страната, с адресна регистрация в София, бил задържан в Седмо РУ, а пострадалият полицай - откаран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ и настанен за лечение с фрактура.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали по случая в Софийската градска прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 131 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие, с определение на Софийския градски съд, е изменена в „парична гаранция” в размер на 10 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко разочалован от българската съдеб

    7 0 Отговор
    Ма как естествено, че ще го пусне нашият "независим" съд. Даже е трябвало да подведе униформения задето е създал едно такова неприятно напрежение у турчина. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И НЯМА ТАКЪВ СЪД НЕ НА ЗЕМЯТА, АМИ И В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА. Я сега да си представим същата ситуация само, че в турция - българин удря е пребива от бой турски полицай. Дали нещата ще се развият по същия начин? Дълбоко се съмнявам в това. Там нашия първо ще бъде размазан от бой, после арестуван, а накрая осъден по бързата процедура и до довечера в деня на инцидента ще бъде приведен в затвора, където най вероятно и ще изгние. ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКАТА. А тая чалма тук дори го пуснали. БЕЗОБРАЗИЕ. Наскоро БЪЛГАРСКИЯТ СЪД пусна и онзи другия турчин, който уби с колата си семейството на мотора и той естествено избяга, а сега го търсят в Германия. И САМО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, С КАКВИ МОТИВИ СА ГО ПУСНАЛИ - БИЛ ИМАЛ ТОЙ АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ? И, какво като има адресна регистрация? Това ще го спре да избяга от страната ли, какво? Докато не започне да бъде търсена наказателна отговорност за такива решения на съдиите няма да се оправят нещата в тази изстрадала страна.
  • 2 ЦингаМангаФук

    3 0 Отговор
    Ако го осъдят , ще е нещо смешно пак - 10 дена арест и/или 200 лв глоба. Виж тая гаранция от 10 000 ако я задържат поради някакво нарушение ще го 'заболи' повече.
  • 3 Българолюбец

    3 0 Отговор
    Цялата ни съдебна система е прогнила от върха до дъното,Над половината от висшите служители са ояли се крадливи и корумпирани бандити.Справедливост,вярност,лоялност,честност,страх от Бог и други добродетели са непознати за тази окупирала съдебната ни система върхушка.Бог да пази България от такива безродници.
  • 4 Българолюбец

    2 1 Отговор
    Цялата ни съдебна система е прогнила от върха до дъното,Над половината от висшите служители са ояли се крадливи и корумпирани бандити.Справедливост,вярност,лоялност,честност,страх от Бог и други добродетели са непознати за тази окупирала съдебната ни система върхушка.Бог да пази България от такива безродници.
  • 5 Красимир велчев-горките афганистанци.

    1 0 Отговор
    Едно,такова безкрайно толерантно отношение на българските власти към турски закононарушители е едно ясно послание към турция,че ние се страхуваме от тях.много скоро турция може,да си поиска част от югоизточна българия.нашите власти им показват,че няма да се опъват много при една такава евентуална претенция.