25 Ноември, 2016 13:29 2 018 6

Тръгна първото дело за „лов” на бежанци

  • перата-
  • първото-
  • дело-
  • бежанци

На фона на това, което се случва в Харманли, този процес е ирония, каза преди началото на съдебното заседание Петър Низамов - Перата

Тръгна първото дело за „лов” на бежанци - 1
Снимка: bTV

Първото дело за „лов” на бежанци започна днес в Бургас. То се води срещу 31-годишния Петър Низамов – Перата, който стана известен покрай случая със „свинските опашки”.

На заседанието по делото стана ясно, че вързаните с така наречените „свински опашки“ афганистанци са в неизвестност от юни.

Факти.бг припомня, че в началото на тази година бе разпространен клип в социалните мрежи, на който се вижда организирана неформална група, която е арестувала – именно със свински опашки, трима афганистанци на възраст 18-19 години.

След ареста на Перата тримата афганистанци били преместени в транзитния център в село Пъстрогор, който обаче напуснали. От тогава са обявени за общодържавно издирване.

Въпреки отсъствието им съдът даде ход на делото с разпит на свидетели и приемане на част от експертизите. Според медицинското становище няма наранявания по телата на потърпевшите, свинските опашки не са били много затегнати, тъй като са оставили следи само от едната страна.

На фона на това, което се случва в Харманли, този процес е ирония, каза преди началото на съдебното заседание Петър Низамов - Перата.

На едното място българите се опитват да се защитят със зъби и нокти, от години не могат да излязат след шест часа вечерта и живеят в страх, а в същото време един човек, който е заловил доказани престъпници, преминали незаконно границата, в момента го разкарват по съдебните зали, каза той.

За престъплението Низамов може да получи до шест години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емил

    6 0 Отговор
    Този съдия ако го осъди ,трябва да бъде линчуван със свински опашки...
  • 2 незнайко

    4 2 Отговор
    Българино не милей за родината си, тя няма да ти помогна! ТОВА Е ПОСЛАНИЕТО ОТ ТАЗИ СТАТИЯ. Превърнахме се в най голямата к..ва на Европа.
  • 3 Истината

    4 0 Отговор
    Ей платени антибългари,стига сте изпълнявали Еврогейски поръчки. Не разбрахте ли,че времето за разплата е тук и сега!
  • 4 Българолюбец

    3 0 Отговор
    Скоро всички който са работили срещу националните интереси на Родината ще си получат заслуженото.А тези защитаващи България ,благодарноста и уважението на всички честни български граждани.
  • 5 гост

    4 0 Отговор
    Съдят българи за пробългарска дейност в България . Вече нямаме държава , унищожиха ни , докато спим .
  • 6 Milica

    0 0 Отговор
    Що така тоя ще го съдят а Динко с АТВ-то го дават по телевизията ?????
    Що така Динко с АТВ-то защитава Б.Борисов , при положение че Б.Борисов самоволно наводни България с талибани ?????
    Що така този народ го клатят NON STOP ????