25 Ноември, 2016 18:35 2 580 1

Разбиха две оранжерии за канабис

  • разбиха-
  • оранжерии-
  • канабис
Разбиха две оранжерии за канабис - 1
Снимка: МВР

Разбиха две домашни оранжерии за отглеждане на канабис, съобщиха от МВР.

Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е реализирана на 24 ноември от служители на РУ Елхово, криминалисти от ОДМВР-Ямбол и със съдействието на ГД „Национална полиция“.

В хода на операцията са проведени полицейски и процесуално-следствени действия в частен имот в село Мелница, стопанисван от 60-годишен мъж и 62-годишна жена. При претърсването в къщата е открито помещение, изолирано и оборудвано със системи за светлина, топлина и влага, подпомагащи развитието на намерените там растения от рода на канабиса. Иззети са 110 растения в стадий на зрялост, които при направения наркотест са реагирали положително на марихуана. Иззета е и около 500 гр суха тревиста маса – марихуана, съхранявана в стъклени буркани, специализирана литература, торове и препарати. Мъжът и жената за задържани за съпричастност към престъпното деяние.

При проведените процесуални действия в имота в село Мелница е установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на употребената електрическа енергия. По случая е образувано отделно досъдебно производство.

В хода на разследването са проведени и процесуално-следствени действия в две жилища на територията на град София, ползвани от задържаните в с. Мелница и техни близки. На единия от адресите, в стая с изолация и с изградени действащи системи за отглеждане на канабисови растения в контролирана среда, са намерени и иззети 75 растения в стадий на зрялост, реагирали на наркотеста на марихуана. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под прякото ръководство на Районна прокуратура Елхово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    0 0 Отговор
    В град Добрич доста марихуана се засява с пари от субсидия за жито.