28 Ноември, 2016 10:02 1 383 0

Прокуратурата иска задържане на 18 бежанци от центъра в Харманли

  • прокуратурата-
  • задържане-
  • бежанци-
  • центъра-
  • харманли-
  • бунт-
  • харманли
Прокуратурата иска задържане на 18 бежанци от центъра в Харманли - 1
Снимка: БТА

Районна прокуратура - Харманли внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18 лица, чужди граждани, привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли са възникнаха безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция за бежанците. По делото са извършени процесуално - следствени действия – огледи на местопроизшествието, разпознаване на обвиняемите лица от свидетели, разпити на свидетели, предстои назначаване на съдебно - медицински експертизи за нараняванията на пострадалите полицейски служители и на оценителна експертиза за нанесените имуществени вреди.

Районен съд - Харманли ще разгледа днес искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА