Last news in Fakti

8 Декември, 2016 13:41 1 847 2

Задържаха двама военни с наркотици

  • двама-
  • военни-
  • наркотици

Те са заподозрени в разпространяване на дрогата

Задържаха двама военни с наркотици - 1

Задържаха двама военни, заподозрени в разпространяване наркотици, съобщиха от ОДМВР-Варна.

На 6 декември 2016 г.,след сигнал, получен в ОДМВР – Варна, е планирана и около 16:20 ч. е проведена полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици. На улица в района на Образцов дом във Варна, служители на ОДМВР – Варна предприели полицейска проверка на 36-годишен варненец, при която е установено, че същия е военнослужещ. На място е извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция” – Варна и при извършените от тях процесуално - следствени действия в мъжа са намерени и иззети пакетче с кристалообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса. Направените на място полеви наркотестове показват, че откритите вещества реагират съответно на марихуана и амфетамино производно. При процесуално – следствени действия в дома му са намерени и иззети 3 пликчета с кафеникави кристали, 14 пликчета, съдържащи съцветия кафяво-зеленикава тревиста маса и пликче с розово прахообразно вещество, реагирали при наркотеста съответно на хероин, марихуана и амфетаминно производно. Намерени и иззети са и три везни. 36-годишния мъж е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС „Военна полиция” – Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.

Същия ден, към 19 ч., на улица в района на спирка „Нептун”, криминалистите предприели проверка и на шофьор на Mercedes и неговата спътница, минути след като 35-годишният варненец паркирал колата. Оказало се, че той също е военнослужещ. На мястото е извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция” – Варна, а при обиска и претърсването в мъжа са намерени 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагира на наркотично вещество кокаин. В дома на придружаващата го 34-годишна жена е открита пластмасова кутийка, съдържаща таблетки кокаин. Мъжът е задържан за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РС „Военна полиция” – Варна и се извършва разследване под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.

Работата по двата случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    2 1 Отговор
    Тъй ще морим вразите - с наркотици ...
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Вероятно са искали с припечеленото да подпомогнат армията, например да купят един двигател за самолет.