Last news in Fakti

13 Декември, 2016 13:40 1 953 2

Старинни монети задържаха на Връшка чука

  • старинни монети-
  • задържаха-
  • връшка чука
Старинни монети задържаха на Връшка чука - 1

38 старинни монети, укрити в лек автомобил, задържаха митнически служители на МП Връшка чука.

Късно вечерта на 12.12.2016 г. на пункта пристига лек автомобил, с българска регистрация, пътуващ от България по посока Сърбия. В автомобила, почти без багаж, пътуват трима младежи. По техни думи крайната цел на пътуването им е Германия, а пред митническия служител пътниците заявили, че не пренасят нищо, подлежащо на деклариране.

При извършената щателна митническа проверка на автомобила, митническите служители от Митница Лом откриват общо 38 старинни монети - 28 от които с по-голям диаметър. По думите на шофьора, монетите са семейна собственост, която той е имал намерение да продаде в Германия.

Монетите са задържани. Предстои да им бъде направена експертиза, която да установи културно-историческата им стойност. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уууууу

    4 1 Отговор
    Най обикновенни Турски Грошове без никаква стойност...Вижда се само .някакъв талер който не който не е някаква ценност....Управляващите Изроди много взеха да се месят в личния живот на хората и крайно време е да ядат дървото.....макара че действат по законите на долната мутра...според които нямате право на нищо....
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Те искаха и да криминализират и на бабите вещите . Наглостта няма край , но то се трупа ...........