14 Декември, 2016 15:15 1 246 0

Условна присъда за Христо Маринов за закана за убийство на журналист

  • христо маринов-
  • закана-
  • убийство-
  • присъда
Условна присъда за Христо Маринов за закана за убийство на журналист - 1
Снимка: Нова телевизия

Софийска градска прокуратура постигна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за Христо Маринов, съобщиха от прокуратурата.

През април 2016 г. СГП внесе в СГС срещу него обвинителен акт за закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

Христо Маринов беше с имунитет, тъй като кандидатства за общински съветник от листата на ПП „Солидарност“ в община Левски на местните избори през есента на 2015 г. Поради това Главният прокурор внесе в ЦИК искане за снемане на имунитета на Маринов. С решение на ЦИК от 24 октомври 2015 г., комисията даде разрешение за привличането му в качеството му на обвиняем.

На 21 октомври 2015 г. Маринов се обадил по мобилния телефон на Вероника Димитрова и в проведения разговор се заканил с убийство, като й казал, че „за 6 месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя по моите неписани закони. Ще имаш голям проблем, аз те линчувам, това е моят неписан закон и ти отиваш на кино“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА