Last news in Fakti

21 Декември, 2016 10:58 1 755 0

Задържаха четирима за търговия с амфетамин

  • полиция-
  • амфетамин-
  • престъпност
Задържаха четирима за търговия с амфетамин - 1

На 14.12.2016 г., след проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, акция на ГД БОП – гр. София и отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив, в момент, в който са подготвяли сделка с над 8 кг. амфетамин, на автомагистрала „Тракия” край гр. Пловдив, са били задържани трима мъже на възраст от 36 до 42 години, на които са били повдигнати обвинения за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери - престъпление по чл.354а, ал. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Това съобщиха от прокуратурата.

Спрямо всеки един от тях, с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18.12.2016 г., е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

На 20.12.2016 г., в гр. София, по същото дело, е бил задържан още един мъж на 49 години, съпричастен към извършване на престъпленията, предмет на разследване.

В дома му са били намерени иззети малко количество кокаин и „мостри” на таблетки амфетамин. Към момента същият е задържан по реда на Закона за МВР за срок от 24 часа. Предстои спрямо него да бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Преди пристъпване към задържане на четиримата, разработката на ГД БОП – София е продължила над месец и половина.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА