30 Декември, 2016 12:39 1 866 2

444 осъдени за пътни нарушения в Бургас

  • кат

От всички осъдени 82 са с ефективни наказания лишаване от свобода

В Бургас 444 души са получили осъдителни присъди през 2016 година за шофиране без книжка или след употреба на алкохол и наркотици. Това сочи справка, предоставена от Районната прокуратура в морския град.

Присъдите са постановени след внесени актове на държавното обвинение като районът на действие е за общините Бургас, Созопол и Камено. От всички осъдени 82 са с ефективни наказания лишаване от свобода. За други 216 наказанията също са ефективни, но изпълнението им е отложено за изпитателен срок. На 17 души са наложени пробационни мерки.

Глоби са постановени за 332 граждани. Триста и седем пък са лишени от правото да управляват автомобили. От Районната прокуратура се похвалиха още, че по внесените актове в съда за тази година е постановена само една оправдателна присъда.

Оттам направиха и анализ на данните, който сочел, че има ръст на осъдителните присъди за граждани с наложено ефективно наказание и спад при тези с наложено условно наказание, както и при оправдателните присъди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    3 0 Отговор
    А глоби за бавно движещите?!?! Тези заради които ни се налага да изпреварваме,онези сополи дето се влачат с 50км на прав път!?!??! Глоби за минимална скорост трябва!!!!!! Обиколих полувин свят на всякъде го има само тука караме с остарели правила!!!!! Прав път сложили 50км?!?!? Имало излас на селскостопански път и можело техника да изкочи?!??! Това ми обясни старшината!!! Ми когато ще се движи техниката да информират местната полиция и да застанат да помагат!!! А не цяла година да се влачим с 50км по прав участък а старшията да ми се крие в храстите!!!!!
  • 2 ЧНГ

    0 0 Отговор
    Не за каране без книжка , а за управление на МПС с влязло в сила лишаване от управление!!!Не вкарвайте хората в заблуда!!!За каране без книжка глобата е 10 лв. с фиш, ако не се лъжа или не е променена с по-висока!