Last news in Fakti

5 Януари, 2017 15:53 1 768 2

До 30 дни предават Ненчев на съд

  • николай ненчев-
  • на съд-
  • окончателно обвинение-
  • ненчев

СГП повдигна окончателно обвинение на министъра на отбраната Николай Ненчев за престъпление по служба

До 30 дни предават Ненчев на съд - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) предяви окончателно обвинение на Николай Ненчев за престъпление по служба.

За първоначалното обвинение на Ненчев за престъпление, извършено в периода от 05.05.2015 г. до 09.09.2015 г. бе съобщено от прокуратурата на 23.11.2016 г.

В хода на разследването на СГП са събрани доказателства и за още едно престъпно деяние, осъществяващо признаците на престъпление по служба, извършено в периода от 07.11.2014 г. до 29.03.2016 г. от министъра на отбраната.

В периода от 07.11.2014 г. до 29.03.2016 г. Николай Ненчев също не е изпълнил служебните си задължения, като в нарушение на ЗОВС не утвърдил проект за инвестиционен разход за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за самолети МиГ-29, и не осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на Република България. От това са настъпили значителни вредни последици за Българската армия и случаят е особено тежък.

Поради това на 05.01.2017 г. на Николай Ненчев е повдигнато обвинение за извършено престъпление по служба при условията на продължавано престъпление – с две отделни деяния, осъществяващи поотделно състава на едно и също престъпление - чл. 282, ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК .

В момента разследването се предявява на Николай Ненчев. Софийска градска прокуратура ще внесе обвинителен акт срещу него в 30-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    3 0 Отговор
    Дали само Ненчев е виновен за обществената поръчка за дрехите, а дали не са виновни и от МВР където се изготвят комисии за обществени поръчки без участие на външен експерт. Така се направи закона, че да няма в дадени случаи участие от външни експерти, а само от членове на отдели от МВР? Прекрасна удобна система.
  • 2 МОНИ

    2 0 Отговор
    БРАВО ПОСЛЕ ПАНДИЗ