Last news in Fakti

12 Януари, 2017 14:13 2 510 4

Тихолов бе осъден на над 5 г. затвор заради неплащане на данъци

  • тихомир тихолов-
  • осъден-
  • затвор-
  • неплащане-
  • данъци

47-годишният Тихомир Тихолов, който е признат за престъпление срещу данъчната система, вследствие на внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен, е с потвърдено ефективно наказание от 5г. и 6м. „лишаване от свобода“.

Решението за потвърждаване на първоинстанционната присъда, взе Апелативен съд –Бургас. Подсъдимият Тихолов е признат за виновен за това, че през периода от 01.01.2017 г. до 31.12.2011 г. в гр.Сливен, при условията на продължавано престъпление, като помагач, в съучастие с Диляна Б. (управител на ООД“Ротира груп“), като извършител, избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – над 52 хиляди лева, дължим данък по ЗКПО и повече от 112 хиляди лева по ЗДДС, чрез потвърждаване на неистина на данъчна основа в годишна данъчна декларация и чрез затаяване на истини в подавани ежемесечни справки-декларации по ЗДДС.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Конфискувани в полза на държавата са и апартамент със сутерени и хангар (собственост на Тихолов), които се намират в гр.Сливен.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    8 0 Отговор
    Защо за взимане на подкуп дават по-малки присъди? Защо за убийство дават по-малки присъди? Защо за тия деяния дават условни присъди? Справка - другите новини в рубриката. Ама не си ли платиш рекета на държавата....... пет годинки и половина при първоначален строг режим.

    Не се опитвам да ги оневиня, просто ми е чудно доколко е справедлива правосъдната система у нас. Колко струва да убиеш човек и колко да не си платиш данъците.
  • 2 тошибиян

    3 1 Отговор
    ВСИ4КО Е ИЗМАМА И РОБСТВО НЕКА ГРЪМНЕ АЕЦА И ДА УНИЩОЖИ ПОРО4НАТА СИСТЕМА ИЛИ СВЕТИ ПУТИН ДА ПРАТИ САТАНИТЕ И СИ4КИ УРУДИ ДА ЗИМРАТ У ВЛАСТА И СЪДА И МИЛИЦИЯТА И ЦЕЛАТА ПАСМИНА У ВЛАСТА
  • 3 Сретан

    6 1 Отговор
    И цветанов не можа да покаже от къде има пари за 6 апартамента ама него не закачат.....иначе колко години трябва да му дадат...

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сретан":

    С неговата заплата, сигурно може да си ги позволи. За тях, той си плаща данъците.