19 Януари, 2017 13:04 1 834 0

Потвърдиха паричната гаранция от 20 000 лв. за Иван Тотев

  • иван тотев-
  • парична гаранция-
  • потвърдиха
Потвърдиха паричната гаранция от 20 000 лв. за Иван Тотев - 1
Снимка: БТА

Пловдивският окръжен съд потвърди постановлението на Софийска градска прокуратура от 28.12.2016 г. за привличане на обвиняем, предявено му на 10.01.2017 г., в частта, в която на Иван Тотев е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв. Парична гаранция в размер на 20 000 лв., вносима в 5-дневен срок. Делото е образувано в Пловдивския окръжен съд, след като от Софийска градска прокуратура по факс вчера е изпратена жалбата на защитника адвокат Елдъров срещу размера на паричната гаранция.

Пловдивският окръжен съд намира, че жалбата срещу взетата мярка за неотклонение е неоснователна. Престъплението е с висока степен на обществена опасност, а събраните доказателства сочат наличието на обосновано предположение, че обвиняемият Иван Тотев е извършил деянието, в което е обвинен. Доводите на защитата, че при определяне на размера на паричната гаранция не е изследвано имотното състояние на обвиняемия са неоснователни, а твърденията за получаваното брутно трудово възнаграждение не е подкрепено с доказателства и не изчерпва въпроса за имотното състояние на обвиняемия, поради което и не опровергава възможността да се изплати така определения размер на паричната гаранция.

Обвинението е за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, с настъпили значителни вредни последици, оценени на един милион лева, като случаят е квалифициран от държавното обвинение и като особено тежък. Предвид повдигнатите обвинения съдът намери, че определената мярка за неотклонение е законосъобразна по отношение вида и обоснована по отношение на размера и съобразена с целите на чл. 57 от НПК, поради което следва да бъде потвърдена.

Определението е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА