Last news in Fakti

27 Януари, 2017 12:06 1 279 0

Наркодилърка остава в ареста

  • наркотици-
  • дрога-
  • жена

По внесено искане на Окръжна прокуратура –Сливен съдът задържа Мария Колева от гр. Нова Загора. Тя е обвинена за това, че на 24.01.2017г., в гр. Нова Загора, в съучастие като съизвършител със Стефан Стоянов от същия града, без надлежно разрешително , държала с цел разпространение, високорисково наркотично вещество- хероин, съдържащ се в 98 бр.хартиени пакетчета, с общо тегло 10 гр.- престъпление по чл.354а, ал.1, предл4, вр. с чл.20, ал.2 от НК. Това съобщиха от

Престъплението, за което на Колева е предявено обвинение се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 8г. и глоба в размер от 5000лв. до 20000лв.

Според прокурора от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Колева е извършила престъплението, в което е обвинена. През февруари 2016 тя е осъдена с условно наказание от 3г., изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 5г, за същото престъпление. Настоящото деяние е извършено в този изпитателен срок, което означава, че ако Колева бъде осъдена, то тя ще трябва да изтърпи и предходната присъда. С тези доводи прокурорът обоснова тезата си, че Колева може да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателна отговорност.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Колева.

Определението на Окръжен съд –Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА