3 Февруари, 2017 18:02 2 007 7

Спипаха четирима експерти взломаджии

  • спипаха-
  • експерти-
  • взломаджии
Спипаха четирима експерти взломаджии - 1
Снимка: БТА

Четирима мъже - извършители на множество кражби и въоръжени грабежи, са задържани в София непосредствено след поредното им престъпление.

На брифинг главният секретар на МВР Георги Костов съобщи подробности около успешна реализация през изминалата нощ на служителите от „Криминална полиция“ в ГДНП и СДВР, в координация със Специализирания отряд за борба с тероризма. В ранните часове на тази сутрин, непосредствено след извършване на престъплението, са задържани четирима мъже. За времето между 21 и 24 часа снощи те са извършили две кражби и един въоръжен грабеж на каси, с парите и ценностите в тях, от офиси в София. По думите на главен комисар Георги Костов, за извършване на престъплението групата е използвала противозаконно отнет автомобил с регистрационни табели от друга крадена кола.
Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов уточни, че процесуално-следствените действия се извършват на 7 адреса, които са се ползвани за различни цели от задържаната група. При претърсванията са открити и вещи, за които се предполага, че са част от друга престъпна дейност на групата. За доказването на съпричастността на задържаните са назначени експертизи на намерените вещи.
Главният секретар на МВР описа заловената група мъже като „експерти“ по проникване в домове и офиси, по заглушаване на сигнално-охранителна техника и отключване на различни заключващи механизми, притежават и огнестрелно оръжие. Известни са на органите на реда от ранна младежка възраст с многобройни престъпления. Организираната група е следена повече от година и има множество регистрирани взломни кражби и въоръжени грабежи на територията на цялата страна, уточни Георги Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 0 Отговор
    Е за тия максимална присъда . Боклуци
  • 2 месара

    4 0 Отговор
    а защо са били на свобода толко време а не в затвора ?!

    Коментиран от #3

  • 3 тнтнт

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "месара":

    Щото се отчитат!
  • 4 гощо

    4 0 Отговор
    Известни на полицията от ранна младежка възраст?!?! Множество регистрирани престъпления?!?!? Една година ги следят?!?!? Това нЕкЪв ВИЦ ли е?!?!?

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гощо":

    Не е виц. Така се говори, когато не си наясно с кого си имаш работа. Сега са ги хванали случайно. След такива статии, да сте чували после нещо за хванатите? Няма и да чуете, защото ще ги пуснат.
  • 6 FURY

    0 0 Отговор
    Начина ви на манипулация пред мерките за неотклонение на журналистите е доста долен. Вие нито сте съд нито сте нещо че да манипулирате съда по такъв начин докато няма осъдителна присъда на последна инстанция всеки е невинен. Това ваще предположения за тлъсти пачки и тн са на базата предположение и манипулация на съда ако случаино прочете новината съдията които ще гледа мерките. Това какво си мислите вие или полицията за минали години се искат доказателства не става години след нещо си да се набеждават хора за нещо дето неможе да се докаже а през цялото време са били на свобода или да имат повече обвинения за да се държат в ареста? Не всичко е така както се иска на журналистите или полицията полицията през годините доказа че повечето такива акции се проваля поради факта че си измислят доказателства и набеждават хора примерите са стотици провалени дела от това че вършат престъпления и делата претървят пълен крах в съда. А това че някои краде от богатите е добре морално право е и тези не са престъпници а робин хутовци ако това което ги обвиняват е вярно де за сега е на базата на предположения ще се види накрая какво ще излезе и като нищо излезнат на свобода.
  • 7 Бмж

    0 0 Отговор
    Боклуци нещастни,и за колко още други неща се сещам че правят и са правили...дано има правосъдие!!!