Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 13:11 1 456 1

Прокуратурата разследва казуси със записните заповеди

  • темида-
  • записна заповед-
  • прокуратура
Прокуратурата разследва казуси със записните заповеди - 1

Още в края на месец януари 2017 г., Софийска районна прокуратура е възложила извършването на проверка по повод изготвен запис на заповед, на който е придаден вид, че е подписан от лицето Цветанка Иванова и последвалото в тази връзка изпълнително производство. Това съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Изявлението на държавното обвинение идва по повод разследване на bTV за нищо неподозиращи хора, които се оказват длъжници.

Телевизията разказа историята на Цветанка Иванова, чиито сметки са източени без тя да подозира и чрез запис на заповед е изкарана длъжник на лице от ромски квартал в София на име Спас Ковачев. Появиха се още хора с идентични истории.

Необходимите действия се осъществяват от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), като в хода на проверката са снети обяснения от запознати със случая лица, както и са приобщени множество документи.

Предстои установяване и разпит на гражданите, пострадали при сходни с описаните от г-жа Иванова обстоятелства, интервюирани в предаването „Тази сутрин“ днес, на 09.02.2017 г. Проверката ще приключи в максимално кратък срок, след което наблюдаващият прокурор ще направи преценка налице ли са достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, както и по кой текст от Наказателния кодекс (НК).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕРВАТА

    3 1 Отговор
    СПАС-М.....ЛА Е ЯСЕН АААА АДВОКАТА МУ Е 100% В КИРИЗА ДОБРО ХОНОРАРЧЕ ГРИЗКА ТАКИВА ВИ СА ЗАКОНИТЕ МАНГО Е ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ СХЕМАТА Е ЯСНА ЧЕ НЕ БЕШЕ ПРЕЗ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ