15 Февруари, 2017 12:36 1 637 0

Разследват полицаи, пуснали насилници

  • рекет-
  • глоба

Районна прокуратура-Смолян извършва проверка за действията на служители на РУ на МВР-Смолян по повод подаден сигнал за упражнено насилие спрямо длъжник на фирма за бързи кредити, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 17 септември 2016 г. трима мъже, представители на фирма за бързи кредити, се срещнали с 51-годишен мъж от гр. Смолян, който бил забавил последното плащане по вноска. Тримата наобиколили длъжника и го наплюли, след което той обещал да се издължи. Малко по-късно го пресрещнали пред дома му, където един от тях му ударил два шамара.

По случая бил подаден сигнал в РУ на МВР-Смолян. След извършена проверка на един от извършителите е било наложено административно наказание - глоба от 100 лева по Наредба №1 за опазване на обществения ред на Община Смолян.

Материалите по делото не били докладвани в прокуратурата.

С решение от 9 февруари 2017 г. Районен съд-Смолян е отменил административната санкция по наказателното постановление с наложена глоба от 100 лева, след като е обжалвана от един от извършителите.

Мотивът е, че е недопустимо да се налага административно наказание за извършено престъпление.

Материалите, касаещи случая, са изискани от Районна прокуратура-Смолян и незабавно след получаването им е образувано досъдебно производство за извършено престъпление - опит за изнудване, придружен с причиняване на лека телесна повреда.

Във връзка с констатациите по този случай районният прокурор на гр. Смолян Георги Кърпаров е разпоредил проверка на цялостната дейност на РУ на МВР-Смолян през 2016 г., която трябва да приключи на 15 март 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА