15 Февруари, 2017 14:03 1 574 4

Рецидивист с 16 присъди, изпил 8 л. бира и разбил 3 коли

  • обир-
  • рецидивист-
  • коли

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 21-годишния Красимир Д., който при условията на продължавано престъпление унищожил противозаконно чужди движими вещи, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Живеещият в село Каменар мъж извършил престъплението, след като изпил 8 литра бира.

На 31 юли 2016 г. Красимир решил да си набави средства чрез кражби от автомобили. След като извървял пеш разстоянието от село Каменар до Цветния квартал във Варна, той се насочил по ул. „Кестен“. Сложил ръкавици на ръцете си, за да не оставя пръстови отпечатъци, и с камък разбил стъклото на паркиран на улицата автомобил „Субару форестър“. След като не открил нищо ценно, се насочил към „Мерцедес“. Също с камък строшил стъклото на автомобила и влязъл в купето. В жабката открил торбичка с документи - дебитна и лична карта, свидетелство за управление на МПС. Непотребните вещи изхвърлил, като задържал само дебитната карта.

В третата кола, чието стъкло строшил, открил чантичка. Задържал я за себе си заедно със слънчеви очила. Другите вещи и ръкавиците си изхвърлил.

По иззетите дактилоскопни следи Красимир Д. бил установен и задържан. На проведения следствен експеримент той посочил мястото, където били паркирани повредените от него коли. Съдействал и при посочване на местата, където изхвърлил вещите и ръкавиците. Стойността на увредените коли е 329 лева.

Подсъдимият е осъждан 16 пъти въпреки младата си възраст. Завършил е едва 5-и клас. В момента изтърпява ефективна присъда по друго наказателно дело. Предстои делото за противозаконното унищожаване на чужди движими вещи да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    3 1 Отговор
    Как така , хем с ръкавици , хем взели дактилоскопични следи ?
  • 2 Гоуст

    9 0 Отговор
    Как така на 21 години с 16 присъди и крачи свободно? Какво чакате? Да убие човек ли? Слагайте му въжето на този рецидивист, докато е време и все още не е посегнал на вас или вашето дете
  • 3 Чудя се

    7 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В момента изтърпява ефективна присъда по друго наказателно дело." Че, това не е бил той - човекъте в затвора, а неговия близнат-клонинг е крадеца. Поредния невинен...
  • 4 специалист

    5 0 Отговор
    ако не знаете вече ще знаете че там живеят сигани /Ц/и има морги с откраднатите коли но кой ли му пука