15 Февруари, 2017 14:36 1 256 1

Оставиха в ареста непълнолетен със 7 присъди, откраднал кола

  • непълнолетен-
  • кражба-
  • кола

Съдът в Стара Загора остави зад решетките 17-годишния М. Н., привлечен като обвиняем по досъдебно производство, съобщиха от Прокуратурата. Според обвинението младежът, заедно със съучастник е отнел чужда движима вещ без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да я присвои, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

Установено е, че на 9 февруари 2017 г. в гр. Стара Загора младежът, заедно с друго лице, използвайки отвертка са счупили малкото стъкло на прозореца на задната лява врата на лек автомобил “Опел Кадет“, паркиран до жилищен блок. Те са отнели превозното средство. Двамата обвиняеми имали намерение да продадат автомобила за скрап и да си поделят финансовите средства.

До момента обвиняемият е осъждан седем пъти, като наложените наказания по всички осъдителни присъди са за кражби на леки автомобили или акумулатори.

Деянието на 9.02.2017 г. е извършено, докато младежът е бил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рецидивист

    1 0 Отговор
    Този непълнолетен се казва рецидивист от който човек не става съжалявам