Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 03:01 13 411 14

Банкерът беглец си точи КТБ

  • цветан василев-
  • ктб

През 2001 г. гръмва един от най-големите скандали в най-новата финансова история на света. Фалира американският енергиен гигант „Енрон“, а несъстоятелността му води и до гибелта на водещата одиторска компания „Артур Андерсен“, която е прикривала с фалшиви отчети източването на близо 63 милиарда долара от парите на акционерите, съобщава в. „Труд”.

След приключване на разследването шефовете на „Енрон“ Кенет Лей и Джефри Скилинг са осъдени, макар до последно да се опитват да убедят обществото в своята невинност. Американските регулаторни органи обаче доказват, че за да прикрива действителното си финансово състояние, „Енрон“ е създало над 3500 офшорни фирми фантоми, повечето от тях с екзотични имена като „Междузвездни войни“ и „Джурасик парк“, а стотици дружества се оказват регистрирани на един и същ административен адрес на Каймановите острови. Именно във връзка с аферата „Енрон“ така наречените дружества със специална инвестиционна цел добиват негативен имидж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николов

    30 9 Отговор
    Василев е бушона на партийните финансисти. Когато набута двама в Европарламента (Серго се наложи да се покрие), той изгоря. Ветоятно е взел нещо от парите, но това е процентчето му. Парите са в касите на протекторите, които го пазеха с години. Цецо е харчил парите и Цецо ги е раздавал. Вие решете кой, кой е...

    Коментиран от #2

  • 2 Кожуха

    25 16 Отговор

    До коментар #1 от "Николов":

    Василев беше шеф на ТВ 7 които направиха "Костинброд" заедно с Бареков, няма как "Цецо" да разполага с парите му, сигурно Цецо ти е виновен че не можеж да си избършеш за.ника ?
  • 3 джими

    56 2 Отговор
    ъъъъ...каква беше връзката на ЦВ със статията, че са го сложи на загравието не можах да схвана

    Коментиран от #10

  • 4 ДоджРам

    12 9 Отговор
    Мустак фърли и на нас некой лев бе.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 байхуй

    27 0 Отговор
    и кво общо има това с КТБ??????? ква е тая супертъпа статия??????????
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 УЛТРА

    17 5 Отговор
    Трбва обвинения и за Бойко и Пеевски!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Plovdiv

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "джими":

    И аз това се чудя... И още - да не би името на пеевски да е забранено да се споменава в тоя сайт?!...
  • 11 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    голям хитрец е този ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ
  • 12 Грую

    5 0 Отговор
    Дето го е рекъл народът "Като се обърне колата - пътища много!" . Липсата на адекватен банков надзор и разбира се корупционни практики и то по висшите етажи на властта и най-вече във висшата държавна администрация доведоха до този грандиозен грабеж. Все пак това е на повърхността, а основните причини са политически. Когато се създаваше партия ГЕРБ си мислех "Дано тези да не дойдат на власт" , но уви дойдоха и всичките ми опасения се сбъднаха. Въпреки големите хвалби за инфраструктурни проекти и макроикономически показатели, натискът върху дребния предприемач беше чудовищен за възможностите на пазара и условията за работа и най-важното - по време на Царя и Паси влязохме в НАТО и Европейския съюз и това беше успех. По време на ГЕРБ останахме извън Шенген, извън Еврозоната и извън Европейския банков надзор. Ето го КТБ! То е част от нещастието за България наречено ГЕРБ, което обикновените хора ще заплащат още дълго време с последното си място по доходи и стандарт в Европейския съюз и не само. за съжаление това няма да са единствените батаци, защото вече по времето на ГЕРБ народът заплати порената часът от "Големия шлем" на президента Първанов. През далечната 1945 г. са ги изправяли на "трапа". Сега времената са други, но трябва да може некадърен, продажен и корумпиран политик да може да бъде изправян на "социалния трап" на минимална пенсия и без възможност за други доходи и облаги, въпреки че и това няма да възстанови щетите, но все пак.
  • 13 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Прав си ,но донякъде и сега трябва както през 1945 ,за да не се правят такива неща
  • 14 Бисер Лазов

    4 1 Отговор
    Объркали са материала под заглавието, ама кой да го види. По-важното е, че играят за Пеевски и Ко.