1 Март, 2017 16:04 1 672 2

Съдят братя, размазали мъж с кол и тухли

  • убийство-
  • братя

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу братята Бойко Ш. и Емра Ш. за извършено от тях умишлено убийство.

Обвиняемите Бойко Ш. (на 24 години) и Емра Ш. (на 20 години) живеят в с. Джигурово, общ. Сандански. Безработни са и са известни сред съселяните си като агресивни и конфликтни личности, често нарушаващи обществения ред, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Двамата често посягали на Никола П. (на 44 години), който от около 15 години работел като кравар в местността „Обора“. Хората го познавали като скромен, тих и добър човек, като се обръщали към него с името „Кайо“.

Мъжът споделял за страха си от братята на свои познати. Освен че неведнъж бил пребиван от тях, през 2015 г. те дори му разрязали ухото със стъклено шише.

Вечерта на 19.09.2016 г., в центъра на селото, без никаква причина Бойко Ш. започнал да се заяжда с Никола П. Свидетели на това станали седящи на маса техни съселяни, които му направили забележка за държането, на която агресивният мъж грубо отвърнал със заплашителни думи да не се намесват. Към 23 ч. всички се разотишли.

На следващата сутрин местен жител открил пред обора неподвижно лежащия на земята „Кайо“ с окървавено лице, за което бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на пострадалия мъж.

В хода на разследването било установено, че в нощта на инцидента двамата братя настигнали пострадалия в района на бившия селскостопански двор и му поискали цигара. След като мъжът им отказал, те жестоко го пребили, като ударите били нанасяни с дървен кол и тухли по главата и цялото му тяло.

Братята Бойко Ш. и Емра Ш. били задържани от полицейските служители същия ден. От 21.09.2016 г. спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта на Никола П. се дължи на несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма, довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, както и други травматични увреждания по лицето, гърдите и гърба.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    3 1 Отговор
    Е сега го загазиха! Ще им лепнат 5-6 месеца условно да видят те кон боб яде ли...
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    Сега трябва някой да застреля двамата братя ! Веднага, без присъда ! Следващите насилници ще си помислят преди да посягат.