6 Март, 2017 14:45 3 361 1

Обвиниха Бояджиев, присвоил 1 334 418 литра горива

  • обвинение-
  • бояджиев-
  • горива-
  • присвояване

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу В. Бояджиев за това, че в качеството му на длъжностно лице при условията на продължавано престъпление е присвоил над 1,5 млн. лв. от акцизни стоки – бензин и дизел.

В хода на разследването е установено, че зa периода от 21.01.2013 г. до 02.07.2013 г. в град София, при условията на продължавано престъпление с 42 деяния, в качеството си на длъжностно лице - „Ръководител транспорт” в „САКСА“ ООД, Бояджиев е присвоил горива - бензин и дизел, в общ размер на 1 334 418 литра, собственост на фирмата.

Горивото му е било поверено да го пази и управлява.

Бояджиев се е разпоредил с него след получаването му и го е насочил за разтоварване извън търговската база за доставянето му. Впоследствие горивата били продавани от трети лица, разпитани като свидетели по делото.

Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай и за улесняването му Бояджиев е извършил и друго престъпление, за което, по закон, не се предвижда по-тежко наказание, а именно престъпление по чл. 311, ал.1 от НК – през периода от 21.01.2013 г. до 02.07.2013 г. в гр.София, като длъжностно лице в кръга на службата си е съставял официални документи: Международни товарителници, в които удостоверил неверни обстоятелства, като полагал подпис за получател в графа „24. Стоките получени“ с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание, като длъжностното присвояване е в особено големи размери - 1 558 416,15 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    5 0 Отговор
    Идват избори, симулира се активност, после тихомълком ще се размотават, ще обжалват, ще го препращат по инстанциите, и накрая ще прекратят делото, ще си приберат паричките и ще си купят по още един апартамент на името на стринка им.