9 Март, 2017 14:26 1 306 0

Съдят мъж, пребил до смърт баща си

  • убийство-
  • син-
  • преби-
  • баща

Син, пребил до смърт баща си по време на семеен скандал в Монтана, застава на подсъдимата скамейка, съобщиха от Апелативна прокуратура София

Обвиняемият Найденов (на 39 години) живеел заедно с родителите си в гр. Монтана. От години баща му злоупотребявал с алкохол, вследствие на което правел скандали и тормозел семейството си – съпругата си и двамата си сина.

През м. септември 2015 г. обвиняемият посетил лекарски кабинет, където специалист му поставил диагноза „паническо разстройство“ и назначил медикаментозно лечение с препарат „Сероксат“. Поради приема му пациентът следвало да ограничи употребата на алкохолни напитки.

На 23.12.2015 г. Найденов имал почивен ден, през който се срещнал със своя колежка, посетил майка си в болница и консумирал уиски и бира в заведение. Когато вечерта се прибрал вкъщи, там заварил баща си, който бил употребил значително количество алкохол. Между двамата избухнал конфликт, който прераснал във взаимна размяна на удари. При сблъсъка обвиняемият успял да нанесе множество удари с юмруци и с крака по цялото тяло на баща си - по главата, гръдния кош, крайниците. На свой ред възрастният мъж удрял сина си по гръдния кош, гърба, дясната мишница, лакътя.

В един момент от сбиването бащата паднал на пода. Обвиняемият Найденов позвънил на телефон за спешни случаи 112 и съобщил за инцидента. След това той се свързал с брат си и му казал, че е убил баща им. Когато свидетелят Р. Найденов пристигнал в жилището, видял баща си на пода в банята, а брат му правел изкуствено дишане.

Скоро на място пристигнал и екипът на ЦСМП-Монтана, а след него и на ОД на МВР-Монтана. Обвиняемият Найденов проявил агресия спрямо присъстващите медицински и полицейски екипи, като крещял, ругаел и обиждал. Същата вечер той бил задържан и отведен в РУ-Монтана.

От заключението на назначената съдебномедицинска експертиза се установява, че непосредствената причина за настъпване на смъртта на бащата на обвиняемия са кръвоизливите под меките мозъчни обвивки, довели до оток на мозъка с вклиняване на малкия мозък в големия тилен отвор на черепа и парализа на жизненоважни мозъчни центрове – дихателен и сърдечносъдов.

Вещите лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на обвиняемия, дават заключение, че същият страда от паническо разстройство, което не оказва влияние върху интелектуалното му развитие. Към момента на престъплението той могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да контролира постъпките си. Едновременният прием на медикамент „Сероксат“ с конкретното количество алкохол е улеснил действията му, премахвайки чувството на тревожност и страх, създавайки увереност. Към момента на деянието обвиняемият не е бил в състояние на физиологичен афект.

Предстои да започне съдебен процес срещу А. Найденов, причинил по непредпазливост смъртта на баща си, вследствие на умишлено нанесена от него средна телесна повреда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА