Last news in Fakti

10 Март, 2017 11:53 876 1

Двама младежи разбиха църква, задигнаха свещници и купел

  • обраха-
  • църква-
  • свещници

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебно производство спрямо Асен К., на 22 г., и Любчо А., на 19 г., за това, че в съучастие като съизвършители, чрез използване на техническо средство, са отнели чужди движими вещи, без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да ги присвоят.

До момента е установено, че на 5 март 2017 г. двамата обвиняеми влезли в храма „Св. Троица“ в с. Поибрене, общ. Панагюрище.

Те разбили с тесла катинара на входната врата. От църквата отнели два броя бронзови свещници и един меден обреден купел от владението на църковното настоятелство на храма „Св. Троица“.

Обвиняемите са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Те доброволно са предали отнетите вещи, както и теслата. По делото предстои да бъде назначена оценъчна експертиза, след което Асен К. и Любчо А. да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 венци

    1 0 Отговор
    Дсли пък не са м....ли,а?