Last news in Fakti

14 Март, 2017 15:43 1 228 5

Прокурор е спипан с бракониерски улов

  • чавдар чавдаров-
  • кефал-
  • морунаж
Прокурор е спипан с бракониерски улов - 1

Заместник-районният прокурор на Кърджали Чавдар Чавдаров е бил заловен с над 40 кг риба и 50 метра мрежа, за които не е представил документи.

На 13 март, около 8 часа, в района на бившия Оловно-цинков комбинат в Кърджали, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури установили, че Чавдаров пренася в лекия си автомобил "Нисан" 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Автомобилът не е специализирано транспортно средство по Закона за ветеринарно медицинската дейност, а рибата е била без декларация за произход.

На заместник-районния прокурор е бил съставен акт, а рибата и мрежата са били иззети. Чавдар Чавдаров пък е дал писмени обяснения по случая в полицията в Кърджали. Прокурорът е в отпуск по болест от 20 октомври 2016 г.

Районният прокурор на Кърджали е разпоредил дисциплинарна проверка, след приключването на която и в зависимост от резултата й, материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет по компетентност, като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници, допълват от държавното обвинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генерала от запаса

    5 0 Отговор
    Хайде в панделата
  • 2 Хабер прес

    2 0 Отговор
    Нищо не могат да му правят, той е и с ДПС БЕТОН.
    ДПС се грижи за всички свои слуги.
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    трябва организация , която да се грижи за такива, пуснати от системата .
    И то с драстични мерки .
  • 4 кроко

    2 0 Отговор
    То, само това да беше, с мед да го намажеш тоя прокурор! Ама 95% от хората в съдебната система са престъпници и бракониерството е най-малкия им грях! И 38 кг. риба, тоя на пазара ли е щял да я продава!
  • 5 СЪД

    0 0 Отговор
    А ТЕ ПРОКУРОРИТЕ СА ЗАНИМАВАЛИ С ДАЛАВЕРИ НЕ ЗНАЕХ МИСЛЕХ ЧЕ СА ПОЧТЕННИ НЕ ВЗЕМАТ НИЩО И РАЗДАВАТ СПРАВЕДЛИВИ ПРИСЪДИ А ТЯ КВА БИЛА РАБОТАТА ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО И ПОДКУПИ ДА ВЗЕМАТ ЗА НЯКОЙ ДЕЛА ДА ГИ ПРИКРИВАТ ААА НЕ МИ СЕ ВЯРВА ТЕ СА ЧЕСТНИ