Last news in Fakti

17 Март, 2017 14:11 785 2

До 10 г. затвор за младежите, пребили и обрали пенсионерка

  • младежи-
  • грабеж

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения на 17-годишния Иван А. и 20-годишния Николай Д., които биха и ограбиха възрастна жена в село Ново Паничарево.

Сигналът за грабежа е подаден в сряда около 21.30 часа. Двамата младежи, които са с множество регистрации за кражби, започнали да тропат по входната врата на самотно живеещата възрастна жена, като я уплашили и довели до силен стрес. След това разбили вратата и чрез заплахи за убийство и бой принудили пенсионерката да каже къде държи портмонето си.

В него имало 60 лв., които рецидивистите взели. Те заплашили жената още веднъж да мълчи и избягали от дома й.

Само за няколко часа криминалистите от Бургас и Приморско задържаха извършителите на жестокия грабеж.

По предложение на разследващия полицай, в рамките на провеждащото се бързо полицейско производство, на Николай Д. е наложена мярка за неотклонение “Подписка“, а за непълнолетния Иван А. - мярка за неотклонение „Под надзора на родител“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Спазването на задължението по така определените мерки за неотклонение ще бъде контролирано от структурите на МВР.

И двамата обвиняеми, в присъствието на назначения им служебен защитник, са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло откраднатата сума. По делото предстои извършване на допълнителни действия по разследване, които ще приключат в рамките на седем дни.

За извършеното тежко престъпление, в закона е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 3 г. до 10 г., като при непълнолетие на извършителя това наказание е редуцирано в размер до 3 г. „лишаване от свобода“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Една реална и ефективна присъда трябва да има от-до, а не само до. Понеже и това означава от 1 ден до 3г. всичко това влиза в "до". Така мамаят търговците, но не е привично за държавен апарат, или по-скоро е много срамно на фона на абдикиралата правосъдна система.