22 Март, 2017 16:25 2 950 0

В София задържаха дилър на хероин

  • хероин-
  • полиция-
  • арест

Столични полицаи иззеха над 100 дози хероин

В София задържаха дилър на хероин - 1

Столични полицаи иззеха над 100 дози хероин.

Полицейската операция по противодействие на наркоразпространението е проведена от служители от сектор „Наркотици” при СДВР на 20 март т.г. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Те действали по сигнал за мъж, разпространявал хероин на територията на столицата, и в хода на операцията, непосредствено след закупуване на дрога, задържали двама негови клиента. Криминалистите предприели действия по задържането на дилъра им, който се придвижвал с лек автомобил „Ауди“. Той не се подчинил на полицейското разпореждане, продължил да шофира с висока скорост без да спира на червените сигнали на светофарите, създавайки реална опасност за останалите участници в движението и предпоставки за пътни инциденти. След продължило преследване, на кръстовището на бул. „Черни връх” и „Околовръстен път“, аудито било засечено и при спиране то ударило леко един от служебните автомобили. Шофьорът - С.С., оказал яростна съпротива при задържането и опитал да избяга, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства.

При извършеното претърсване на адреса, който мъжът обитавал, полицаите намерили и иззели 100 черни полиетиленови топчета, съдържащи прахообразно вещество, СИМ карти, мобилни телефони и пари. Други три черни полиетиленови топчета с идентично съдържание били открити и при обиска на неговите клиенти. Резултатът от назначената експертна справка показала, че иззетите вещества са хероин, всяко топче - доза.

По случая било образувано досъдебно производство, а тримата мъже - задържани с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на С.С. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Другите двама мъже са разпитани като свидетели и освободени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА