Last news in Fakti

6 Юни, 2017 15:59 3 244 23

Седем пъти стрелял бившият военен по съседа си и двата му питбула

  • военен-
  • пистолет-
  • спор-
  • куче
Седем пъти стрелял бившият военен по съседа си и двата му питбула - 1

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу 56-годишния Димитър К., който в събота простреля 44-годишен мъж и едно от кучетата му.

Бившият военен ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента е установено, че на 3 юни в междублоково пространство в пловдивския жк „Тракия“, Димитър К. е произвел седем изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров“, в резултат на което са били простреляни 44-годишния Веселин Балев и кучето му от порода "Питбул".

Пострадалият мъж е бил настанен в болница за лечение, а кучето във ветеринарна клиника, където е претърпяло операция и е върнато на собствениците.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, иззет е един брой пистолет „Макаров“, законно притежаван, два броя пълнителя, 73 броя боеприпаси, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, а утре Районната прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

44-годишният Веселин Балев е със счупена подбедрица. Загубил е много кръв и само бързата намеса на лекарите е спасила живота му. Мъжът разказа, че двата питбула на семейството му са били изведени на разходка от двете му деца - 13-годишно момче и 15-годишно момиче.

Кучетата видели котки пред блока и ги подгонили. Това вбесило бившия военен Димитър, който започнал да псува и заплашва тийнейджърите, защото питбулите им не били с намордници и каишки.

Притеснена, дъщерята на Веселин Балев му се обадила и казала какво се случва. Бащата слязъл пред блока, в този момент се появил 56-годишният Димитър. Той стрелял първо по децата, но не ги улучил. След това прострелял в крака Балев, после и едното куче.

"Дъщеря ми се обади, беше много притеснена, каза, че някакъв човек крещял по тях: "Ще ви изтрепя". Те разхождаха кучетата долу. Два питбула имаме. Всички наоколо знаят, че животните не са агресивни. Децата в махалата са израснали с тях. Отидох навън при децата. В този момент той се появи с боен пистолет и стреля. Първо стреля по децата. За щастие не ги улучи. После стреля по мен. Рани ме в крака, аз паднах на земята, започнах да вия от болка. Кучетата веднага дойдоха при мен и легнаха. Той продължи да стреля по тях, изпразни цял пълнител, въпреки че животните бяха легнали до мен и можеше пак да ме улучи", разказа пред Блиц простреляният Веселин Балев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    31 3 Отговор
    По никакъв начин не защитавам извършителя, който е стрелял. Но нека институциите и общините започнат да отговарят за бездействието си по въпроса с безпризорно движещи се кучета в градовете без каишка и намордник. Ама тъпите му тикви не могат да разберат, че това дразни хората и те се страхуват за сигурността си и тези на децата си. Как да си пуснеш детето в парка като има съвсем реална опасност да е поредната вечерна новина ала нахапано от куче дете. Хем държавата е абдикирала от задълженията си, хем чакат "държавните" люде някой да му избият чавиите и след това да съдят. Ами след като са такива въздесъщи управници и ги разбират толкова много държавните дела да започнат да плащат от джоба си обещетенията по делата в Страсбург.
  • 2 Гостенин

    44 8 Отговор
    Нормалните хора не отглежат питбули!!!
  • 3 Око боко

    36 4 Отговор
    Браво на военния .
  • 4 АНОНИМЕН

    39 4 Отговор
    ЧОВЕКА Е ДЕЙСТВАЛ СЪВСЕМ ЗАКОННО В УСЛОВИЯ НА НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАН ПИСТОЛЕТ.....ТОЯ ОТВОРКО..БАЩАТА, ДА ПОЧЕРПИ ,ЧЕ Е ЖИВ,КЪДЕ Е ПУСНАЛ ПСЕТАТА СИ БЕЗ НАДМОРНИЦИ И КАИШКИ....
    ВОЕННИЯ ДА БЪДЕ ОПРАВДАН И ОСВОБОДЕН....

    ЗАЩОТО ТЕЗИ ПСЕТА АКО БЯХА РАЗСКЪСАЛИ ДЕТЕ ИЛИ ЧОВЕК ,КАКТО МНОГО ДРУГИ СЛУЧАИ,КОМЕНТАРИТЕ ЩЯХА ДА СА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ...

    Коментиран от #12

  • 5 ......

    27 1 Отговор
    Този с питбулите лъже кат" дърт циганин...
  • 6 а дали е така

    25 3 Отговор
    Статията е така написана, че да предизвиква съчувствие....деца, баща, питбулчета добри и т.н. Абсолютно разбирам преждните коментари, защото многобройни са случаите, когато такива и подобни домашни кучета нападат, осакатяват и дори убиват малки и големи. И когато това стане какво, собственика ни лук ял ни мирисал и най-много да убият кучето, а често дори и това не правят. Истината е някъде там и както е казал човек преди мен едва ли читав човек, ще гледа 2 питбула, кой знае и как си е възпитал децата и какво са казали на възрастния, като им е направил логична забележка. Преди години гледах един такъв, който си водеше кучето в двора на едно училище и го пускаше целенасочено да убива котки докат накрая полицаите го задържаха. Журналистите вече доста често се опитват да манипулират и налагат собствено виждане, но хубавото е както виждам от коментарите, че не им се връзват хората много и че все още има мислещи!
  • 7 Борчо

    25 4 Отговор
    Бойно куче без намордник е същото като изваден боен пистолет без предпазител- всеки има законното право да защитава живота си, както намери за добре! Жалко, че не ги е уцелил!
  • 8 Гост

    22 2 Отговор
    Още един идиот кучкар който обяснява как псетата му са кротки агънца. А като пострада някой е като препикано мушкато. С какъв акъл е пуснал лапетата си да ги разхождат без каишки и намордници. Явно е куха лейка но нагла. Браво на военния.
  • 9 555

    18 3 Отговор
    Нали тази порода я забраниха за домашно отглеждане.Както гонят и разкъсват котки така могат да нападнат и дете.Като е поверил кучетата на деца защо са ги изтървали.А дали котки са подгонили съвсем не е ясно.Истинските журналисти представят версията и на другата страна.Споменава поне едно име.......ама той Мартинчо си знае що пише така.
  • 10 gest

    7 3 Отговор
    to si lici gledat da tolnat voenia.no toi e absolutno prav.jalko ce ne e ubil psetata!!!!!.nevinen!!!!!!
  • 11 ЛЪВ

    20 5 Отговор
    Готов съм да организирам протест пред общината в Пловдив заедн с други хора от фейсбук да ПОДКРЕПИМ ВОЕННИЯ защото тия диви помияри можеха да нападнат дете.Това е изключително опасна порода кучета и трябва да направим така че НЕ ВОЕННИЯ да е в съда а ОНИЯ така наречен собственик на питбулите той трябва да застане на подсъдимата скамейка и наказанието му трябва да е следното ПЪРВО 2 Г УСЛОВНА ПРИСЪДА ВТОРО 5000ЛВ ГЛОБА КОЯТО ДА МУ БЪДА ПОИСКАНА И ВЗЕТА ВЕДНАГА БЕЗ ОТЛАГАНЕ ТРЕТО КОНФИСКУВАНЕ И УМЪРТВЯВАНЕ НА ПОМИЯРИТЕ МУ.Ето това трябва да бъда РЕШЕНИЕТО на тази ситуация и тоя ИЗВЕРГ друг път няма да си позволи да пуска питбули безнаказано.ХОРА ПРИЗОВАВАМ ВИ ДА ПОДКРЕПИМ ВОЕННИЯ !!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 12 бббббб

    3 17 Отговор

    До коментар #4 от "АНОНИМЕН":

    Публикувано във факти.бг: Притеснена, дъщерята на Веселин Балев му се обадила и казала какво се случва. Бащата слязъл пред блока, в този момент се появил 56-годишният Димитър. Той стрелял първо по децата, но не ги улучил. След това прострелял в крака Балев, после и едното куче. Каква неизбежна отбрана ,кви пет лева???Съвсем целенасочено е направил ОПИТ за УБИЙСТВО на деца и човек.Изперкал старец ,комплексар .Никъде не пише ,че кучетата са нападнали него или друг човек ,за да има неизбежна отбрана или крайна необходимост .Ако изобщо някой тук прави разлика между двете понятия.Кучетата са без наморник и повод ,което е административно нарушение на общинска наредба.Но, не е криминално престъпление по НК.Да не говорим ,че така както е стрелял е могъл да убие преминаващо дете или човек. Законите задължават при нужда да се сигнализира на тел.112.Или да се подаде жалба в съответната институция.На много това не се харесва ,но това са правилата.
  • 13 анти дог

    14 2 Отговор
    Тоя голям лъжец бе, бабаит, бияч и лъжец, малките келеши лъжат още повече, нямало ли е други свидетели, които да потвърдят тезата на тоя миндил?
    Абсурд военният да е стрелял по децата, това е долна лъжа!
    Абсурд е кучетата да легнат върху бияча, това е ЛЪЖА!
    Пуснали си питбулите на детската площадка?
    Виждате ли, какво става, дръжавата е абдикирала от скапаните си задължения, хората трябва да се оправят с оръжие, няма друг начин да бъдат спрени питбулите.
    Пловдив трябва да организира шествие в защита на военния!!!!
    Утре питбулите могат да разкъсат вашите деца.
  • 14 анти дог

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЛЪВ":

    Дано има ХОРА в Пловдив, вече цялата държава е пропищяла от тези кучета и безотговорните им собственици, нямам идея, защо все още не са взети мерки!
    Питбулите трябва да бъдат забранени за отглеждане!
    Пловдивчани събудете се, утре може разкъсаните да сте вие или вашите деца!
  • 15 случаен

    5 16 Отговор
    Селяните мразят животните. За тях те са стока. Както казваше една моя позната селянка, как можете да гледате животни, от които нямате полза. Нито се доят, нито се ядат. Това е типичната психика на българина. Той не е способен да разбере колко много ти дава едно животно, един домашен любимец. Той те спасява от стреса, в който живеем, дава ти най-безрезервната любов на света. Колкото до военния, този човек няма право да притежава оръжие! Той не се владее! Постъпката му е повече от отвратителна! За това, че кучетата са гонели котки, можеше да убие децата и баща им. Не може така, българино! Никой няма право да стреля с пистолети по улиците, никой! Децата са разчитали на това, че кучетата са познати в квартала. Но не е зле на оживено място да са с каишки и намордници. Изцяло съм в защита на семейството. Не на лудите с пистолети! Защото днес е стрелял по кучета, деца и възрастен човек, утре може да го подразните с нещо и да стреля и по вас!

    Коментиран от #17

  • 16 мъжкар

    11 2 Отговор
    Абе господин "случаен" пожелавам ти ТИ лично да изпиташ един ден удоволствието както си се разхождаш из града и да те връхлетят два питбула ама така хубаво да те наръфат и тогава ще те питам дето ми пишеш глупости тука.Ходи се скрий някъде и недей да даваш коментари тук защото когато мълчиш не си личи колко си тъп.
  • 17 Jack Bauer

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "случаен":

    Вие "гражданите" като не може да отглеждате деца и внуци гледайте си кучетата. Но силно се съмнявам те да ви гледат на старини и да ви вадят пенсиите с работа.

    Коментиран от #20

  • 18 ИВАН

    3 2 Отговор
    Нагли и кухи кучкари, и тая мода дойде отнякъде - хората не гледат деца, ами кучета - оле колко сме важни с нашето специално куче - то е по важно и от човек :)))
  • 19 КОЛТА

    2 1 Отговор
    ОРЪЖИЕ ЗА ВСИЧКИ
  • 20 случаен

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Jack Bauer":

    Много си готин, защото не си злобен! Не се грижи за нас, гражданите, ще се намери кой да ни гледа. А чувал ли си за кучета, които помагат на слепи хора и инвалиди? Обичам всичко живо, всички животни, защото каквото и да направят, те са невинни, всичко зависи от стопаните им. Обичам и тебе, не нарушаваш добрия тон. А в българските форуми това е цяло чудо!
  • 21 Драйвър

    1 1 Отговор
    Няма значение какви са кучетата това си е опит за убийство!Тъпия пенсионер да го бутнат в затвора ,а апартамента му да се продаде и да се плати обезщетение на пострадалия,ако беше застрелял децата?Заради някакви котки?Вие луди ли сте,пенсионера не е бил нападнат,слязъл е да застреля децата защото е изрод,кучетата са били измислен повод!Пожелавам на всички коментатори който го защитават да ги нападне изперкал,асоциален човек със законно оръжие да ги видя какво ще правят!
  • 22 taka

    1 0 Отговор
    Г-н случаен,ни най-малко не ме интересува какво ви дават любимците,и то точно помиярите.Ако вас ви освобождават от стрес,те провокират такъв при други хора.Затова не бъдете толкова нагли,за да няма и отрицателно отношение към вас,кучкарите.Дръжте си на повод лаещите ,и нека да ви намалят стреса у вас.Навън-на повод по няколко причини.Да не лапнат нещо отровно,да не ги блъсне кола и после с цялата си наглост да обвинявате шофьорите,които видиш ли,са длъжни да ви пазят помиара като скъпоценен камък.Да не ухапе някой,а преди това да казвате на всички колко е добър и т.н.В никакъв случай не оправдавам тези действия на военния.Но е крайно време самите вие да не натрапвате гадните си животни на останалите.Разберете,че светът не ви е длъжен!
  • 23 taka

    1 0 Отговор
    Драйвър,а когато някое куче нападне човек,къде сте вие,изперкалите кучкари?Защо тогава вие вините нападният,а защитавате кучкарят,нарушил закона?Едно от нарушенията е,че кучето му е без повод.Отговор ще дадете ли?А за презрителното отношение към т. нар. хора-селяни,нямам думи!Да,определено на този свят има много по-полезни животни от помиярите,по-красиви и по-ценни.Откъдето и да погледнем,помиярът е генетичен боклук-миризлив и гнусен.Няма начин да гледам насериозно на човек,имащ на профила си псе.Така,че селяните не мразят животните,защото животните не са само КУЧЕТАТА.Животните са и други бозайници,и птици,и влечуги.Научете си уроците от училище,че гледам,бедни са ви знанията на някои,знаете само кучетата.Някой има псе и веднага ''обича животните''.Да,ама не.Той обича само псета,а не животните.Жалки сте такива.Този няма право да стреля с пистолет,но и оня няма право да пуска животните си без повод.На хората им писна от такива.