Last news in Fakti

6 Юни, 2017 18:07 5 330 7

Съдът остави Йожи от "Наглите" в затвора

  • йожи-
  • наглите-
  • съд-
  • затвор

Ивайло Евтимов поиска да бъде предсрочно освободен, но САС отхвърли молбата му

Съдът остави Йожи от "Наглите" в затвора - 1

Софийският апелативен съд отказа да освободи предсрочно от затвора Ивайло Евтимов – Йожи, осъден като част от групата за отвличания, станала известна като "Наглите". Ивайло Евтимов поиска да бъде предсрочно освободен след поправка в закона, която му дава тази възможност.

Преди дни СГС уважи молбата му, но днес апелативните съдии я отхвърлиха. Решението на Апелативния съд е окончателно.

На 1 юни апелативните магистрати отказаха да пуснат предсрочно от затвора и Любомир Димитров – Гребеца, също осъден като част от "Наглите". За него първата инстанция – Софийският градски съд, също беше решила, че може да напусне килията.

Йожи беше осъден на 18 г. затвор. Времето на изтърпяване на наказанието му обаче се зачита от края на 2009 г., защото е в ареста оттогава. Освен това, в затвора е работил и така законно е намалил наказанието си - всеки 2 отработени дни се зачитат като 3 от присъдата. Така към май 2017 г. от 18-те години са му останали 7 г., 1 м и 29 дни. Това е повече от 1/2 излежано в затвора, което пък е предпоставка да изтърпи наказанието си условно, но на свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 избирател

    14 0 Отговор
    1.да се каже коя партия предложи поправката на закона 2.партиите които гласуваха закона. 3.да знае простия народ кои партии толерират престъпноста в БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "избирател":

    Веднага ти казвам - ЕвроГЕЙската комисия. И аз се разрових да видя кой е виновен за тази поправка и накрая видях, че всичко ни се налага от Брюксел. А партиите у нас са послушни и ние официално сме под евроГЙЕско робство.
    Това е положението!
  • 3 Къртев

    12 0 Отговор
    Добре де, ако това не се беше "раздухало" по медиите, щеше ли да е такова развитието?
  • 4 Случаен

    6 0 Отговор
    Господа СЪДИЙ,я кажете ако бяха отвлекли вашият баща,и рязаха пръстите му,щяхте да намерите механизъм в закона с който механизъм щеше да изгният в затвора.Така е нали.Ама сега понеже не става въпрос за ваш близък пък и някой друг ЛЕВ ще се вземе ,защо пък да не ги пуснете на свобода.А това че ще продължават да убиват,рекетират,изнудват,отвличат,вас какво ви бърка,важното е да има бизнес-зделки,пари ,вили,апартаменти,кажете че не е така.А пък нищо чудно да са и ваши роднини ,и точно на това да са се надявали,че ще има кой да ги искара от затвора.
  • 5 FURY

    2 0 Отговор
    наглите са се наговорили да излезнат от пандиза и да изнасилят групово цветанов и калин георгиев,щяли да снимат гаврата и да я пуснат в ю-туб,явно работят по въпроса....
  • 6 незнайко

    1 0 Отговор
    Кой приема тези закони? Питат ли потърпевшите дали са съгласни? За тях обаче, няма приет закон. НЯМА ЗАТВОРНИК КОЙТО ДА СЕ Е ПОПРАВИЛ. Всеки чака да излезе и да прави, това за което е съден. Не визирам хора, осъдени за непредумишлено убийство.
  • 7 Toзи

    0 0 Отговор
    Никакво предсрочно да ги излежи до край