Last news in Fakti

11 Юни, 2017 19:34 1 097 4

Осъдиха 55-годишна за търговия с гласове

  • търговия-
  • гласове-
  • съд-
  • панагюрище-
  • избори

Цветана Л. от Панагюрище получи 10 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок

Осъдиха 55-годишна за търговия с гласове - 1
Снимка: Shutterstock

55-годишна жена от Панагюрище получи 10 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок за търговия с гласове преди последните парламентарни избори на 26 март т.г.

Разследването срещу Цветана Л. е на местната Районна прокуратура и е за това, че при условията на продължавано престъпление предложила имотна облага на другиго с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция – престъпление по НК, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив, цитирани от "Монитор". По одобрено споразумение Районен съд – Панагюрище е наложил наказание от десет месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

Панагюрката е била спипана в периода от 23 март до 24 март т.г., когато дала на две лица, съответно 20 лв. и 40 лв., както и предложила на още две лица имотна облага от по 40 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на насрочените на 26 март 2017 г. избори за народни представители в полза на определена коалиция, регистрирана за изборите.

Цветана Л. се е признала за виновна. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    3 0 Отговор
    3години изпитателния срок ще е изтекъл до следващите парлам. избори...и пак ще работи за същите...много хитро
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Условната присъда е за младежи, за неумишленни престъпления, но не й за умишленни, тежки и с цел измама.
    Докога българското правосъдие ще раздава условни на закоравели престъпници и то за престъпления, които пряко повлияват на народа? Докога ще пуска убийци, изнасилвачи и крадци след 2,3г. престой в затвора? Защо съда дава 15г, а го пускат след 3г.? Това дава сигнал за брутална криминална дейност, която остава безнаказана или поне неадекватно наказана.