12 Юни, 2017 16:22 2 219 1

Полицаи задигнаха нелегални цигари от мъж, преди това го пребиха

  • полицаи-
  • откраднаха-
  • нелегални-
  • цигари
Полицаи задигнаха нелегални цигари от мъж, преди това го пребиха - 1

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 32 г., и Стефан М., на 43 г., за извършен грабеж в големи размери, като съизвършители и в съучастие, съобщиха от Прокуратурата.

От там уточняват, че са събрани доказателства за това, че на 27 май 2017 г. в гр. Пловдив, в района на бул. „Кукленско шосе“, двамата обвиняеми чрез употреба на сила и заплашване – поставяне на белезници, нанасяне на удари, впоследствие връзване с т.нар. „свинска опашка“, са отнели от владението на Е.Х., български гражданин, микробус „Фолксваген“, натоварен със 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон.

Двамата обвиняеми са полицейски служители, като Петър А. е служител от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, а Стефан М. е служител в „Общинска полиция“, гр. Пловдив.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсване и изземване, огледи, назначени са експертизи, както и са открити и приобщени по делото отнетия микробус и част от мастербоксовете. Иззети са и други вещи, като веществени доказателства, съотносими към обвинението спрямо двамата. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.

Обвиняемият Петър А. и обвиняемият Стефан М. са задържани за срок от 72 часа. Утре, 13 юни 2017 г., наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

    3 0 Отговор
    ТЪПЪНАРИ ДОСЕГА ТРЯБВАШЕ ВСИЧКО ДА СТЕ ПОКРИЛИ АМАТИОРИ