Last news in Fakti

17 Юни, 2017 11:04 5 431 13

Разкриха нелегална мандра

  • мандра-
  • пазарджик-
  • мляко

Млечните произведения ще бъдат унищожени

Разкриха нелегална мандра - 1
Снимки: МВР

Нелегална мандра разкриха служители на ОДМВР – Пазарджик, съобщиха от полицията. Иззети са около 350 кг краве и 70 кг козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая, амбалаж и етикети.

Млечните произведения ще бъдат унищожени.

Разкриха нелегална мандра

Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Пазарджик в стрелчанското село Дюлево.

Разкриха нелегална мандра

Екипите извършили проверка в помещения на частен имот, собственост на местен жител. Вътре, в приземен етаж, оборудван като автоработилница, били открити вани за събиране на мляко с общ обем около 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор. В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където сиренето да зрее.

Разкриха нелегална мандра

Цехът функционирал изцяло незаконно, без разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми. Наред с ваните за мляко и сирене, били съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали.

Разкриха нелегална мандра

В полицейската акция се включили и инспектори от Областната дирекция „Безопасност на храните“ в Пазарджик. Те установили наличието на около 350 килограма краве и около 70 килограма козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая за производството на сирене, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката, етикети.

На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деба

    29 3 Отговор
    отиде си хубавото сирене пу сега само маргарин ще ядат и тия дето са го разкрили тъпаци вместо да си пазим останалото истинско ние сами си го прее.ваме и после и гонени и гонещи пак ги е..т
  • 2 Дядо поп

    29 3 Отговор
    Ето сега държавата ни ще цъфне върже и ще се оправи.
    Властите разбиха банда страшилище за народа.Искам да
    отправя благопожелания към майките на разбивачите на
    млечните бандити уморили ни със козе сирене.
  • 3 Дядо поп

    33 2 Отговор
    Нагли престъпници,не правят сирене от тебишир и палмово
    масло,както си е редно а тръгнали да го правят от мляко.
    Бесене му е майката на такива.

    Коментиран от #4

  • 4 Трол

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо поп":

    А то пък щото сиренето в магазините хич не е от тебешир и палмово масло. Изкараха ги все едно амфетамини са правили.
  • 5 Баба Гуна

    20 2 Отговор
    Може ли малко сиренце да си хапна от този екарисаж
  • 6 CYH AY

    4 3 Отговор
    ъмчи у съутъ раутят ли чингеттъ???????
  • 7 БЮИ

    16 0 Отговор
    Е НАЛИ ТРЯБВА ДА ВЪРВИ СУХОТО МЛЯКО-- ВНОС
  • 8 Колю

    1 5 Отговор
    Така е като не си платил държавните рекети и рушветите на когото трябва. Нямаше да е лошо все пак да разкара частите от двигатели ,да подреди и поизмие . Навярно и смрадта от мляко и масла от двигатели не е от най-приятната. Това което този селянин прави ,го правят много хора, но много по-чисто и хигиенично. А, шкафа с хигиенни препарати и мивките с фаянс не са снимали. Или комарниците на вратите. А септичната яма къде ли е за отмитото от казаните и ваните ? Що ли не са ги снимали ? Ха да ви е сладко такова " Домашно" и " Истинско " . По възможност гледайте на място как се прави домашното и ако ви харесат условията и хората -тогава купувайте.
  • 9 Лупи

    6 2 Отговор
    Заловили са 300 кг сирене, което по около 10 лв за кило е около 3000 лв! Евала! Страхотен удар, НСБОБ, ГДБОБ, ДАНС, ПроКУРатура и МВР- ГЕРОИ! Този мръсен престъпник ощетил държавата с около 500 лв данъци и такси е основната причина да няма пари за пенсии!
    Сега един нисък бизнесмен подвизаващ се в една кула в София и оставящ люлякови пръдни по коридорите й ще се замисли преди да ощети отново държавата с над 50 млн. данъци, такси и други задължения, нали? Ама по-добре него да не го закачаме, и да оставим всичко на неговата добра и силна съвест.
  • 10 бабх

    8 1 Отговор
    Колю баба ти и прабаба ти сигорно са яли все на чисто и хигиенично и са имали на вратите комарници а нужника им е бил свързан с градската канализация щото те не са живеели на село, затова са доживели до дълбока старост!
  • 11 Знаещ

    4 1 Отговор
    Дай боже повече производители като този. Голяма работа, че не е платил данък след като единствените продукти, с които прави сиренето са мляко и мая. ЕВАЛА. Никакви палмови масла и други боклуци е нямало в мандрата. САМО МЛЯКО, МАЯ И АМБАЛАЖ.
  • 12 незнайко

    1 0 Отговор
    Всички се възмущаваме , но не можем да защитим тези, които произвеждат истински продукти ! ЕС затова направи тези супермаркети и молове за да продава излишната си и некачествена продукция. Наскоро писаха за това, как ядем по некачествена храна. Дакато се съгласяваме безропотно за всичко, ще загубим и малкото ни останало ДОСТОЙНСТВО !
  • 13 Пазарен Либералузатор

    0 0 Отговор
    Защо ще унищожават 300 кг. сирене от мляко? Да не е отровно?