Last news in Fakti

19 Юни, 2017 13:53 1 303 2

Задържаха 500 000 контрабандни цигари в София

  • цигари-
  • контрабанда-
  • софия-
  • трафик-
  • митница

Стоката е иззета от частен имот в столичния квартал "Христо Ботев"

Задържаха 500 000 контрабандни цигари в София - 1
Снимката е илюстративна

На 15 юни във връзка с придобита оперативна информация служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична са извършили проверка в столичния квартал "Христо Ботев", в хода на която в частен имот - пункт за изкупуване на хартия и пластмаса, са били открити и задържани 523 180 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

Общото количество на цигарите е 52 мастербокса или 26 159 кутии на стойност около 200 000 лв. По-голямата част от тях са били поставени в кашони, укрити в товарното помещение на камион, паркиран на посоченото място.

Претърсени са пункта и паркирания в него товарен автомобил, като откритите в тях цигари без бандерол са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото.

Разследването продължава, като при събиране на достатъчно доказателства за виновността на конкретно лице и съпричастността му към държането на така установените акцизни стоки без бандерол, същото ще бъде привлечено като обвиняем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Дребните риби ги хващаме с голи ръце! И пишем големи статии!
    А за каналите на контрабандата #Кой да ни осведоми ???????
  • 2 Сандо

    2 0 Отговор
    Тези цигари първо са минали през митницата, през тези същите дето сега уж ги били хванали. И сега се бият по гърдите, хванали ги били,толкова били. Да кажат през кой пункт са минали митницата, че не идват от България, а от някъде другаде.