21 Юни, 2017 15:02 2 814 1

Касапин за малко да убие съседа си, жена му избягала с него

  • касапин-
  • убийство-
  • изневяра
Касапин за малко да убие съседа си, жена му избягала с него - 1

„Не исках да го убивам исках само да го сплаша. Не се признавам за виновен“, това каза пред съда днес Йордан Димитров от Гоце Делчев, който е обвинен в опит за убийство на своя съсед Юлиян Ковачев.

Йордан живял със Златка Ангелова 18 години и имали две деца. В един момент, неочаквано за него, тя решила да го изостави и избягала с техния съсед Юлиян Ковачев, в когото била влюбена, пише struma.com.

След известно време Златка се завърнала при мъжа си, но за малко и пак избягала, само че този път взела със себе си и по-малкото им дете. Йордан не можел да яде, да спи, а поредицата от събития го направили изнервен и агресивен.

Йордан започнал да заплашва Ковачев с убийство. Една вечер нахлул в дома на пострадалия с брадва в ръка. Семейството вечеряло и всички били в шок от появата на Йордан, той не спирал да замахва с брадвата, но братът на пострадалия, заедно с баща му го усмирили и го изпратили в дома му.

Димитров така и не успял да преглътне раздялата с жена си, нито да се успокои.

Една сутрин Юлиян тръгвал за работа, придружаван от майка му, която го изпращала. В този момент, обаче изскочил Йордан, забил юмрук в лицето му, извадил голям нож и опитвал да го наръга в сърцето. Юлиян правил опити да го отблъсне, но все пак подсъдимият успял да нанесе три прободни рани в гърдите му. Съседи чули викове пред дома си и се притекли на помощ.

Йордан Димитров е криминалнопроявен, много агресивен и срещу него и преди е имало жалби за насилие и домашен тормоз. Той работи като касапин и умъртвява животни, което се смята, че влияе още повече на агресивното му поведение.

Ковачев бил освободен под гаранция от 15 000 лв. и продължавал да живее в съседство с тях, а това принудило семейството да се изнесе за известно време.

Защитата опита да оправдае Йордан, с това, че емоционалната болка от раздялата била нетърпима и отхвърли обвинението за предумишлено убийство.

Окръжен съд Благоевград реши, че за нападението с брадва той трябва да остане в затвора за 2 години и да изплати 5 000 лв. на пострадалия, а за опита за убийство, който съдът сметна за непредумишлен, Йордан трябва да изтърпи наказание от 10 години зад решетките при първоначален строг режим и да заплати сума от 40 000 лв. на пострадалия Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КовриК

    5 3 Отговор
    Еее, не се ли научихте, че у нас е пълно с коври, бе?!
    Вземете си чужденка и мирясайте!
    Иначе ще си броите рогата със съседите...