23 Юни, 2017 12:11 28 733 13

В Гърция конфискуват български коли за внос на горива

  • дизел-
  • контрабанда-
  • горива-
  • бензин-
  • гърция

Българи внасяли с бидони дизел през границата

В Гърция конфискуват български коли за внос на горива - 1

Властите в Гърция са започнали да конфискуват коли, които са уличени във внос на бензин и дизел в страната.

Първите пострадали са от България и Македония.

Гръцката държава не позволява внос на повече от 10 л. гориво за лични цели, като същото трябва да е в специални метални туби, чийто параметри и характеристики не са точно обозначени и подлежат на тълкуване в гръцкото законодателство. Последното дава право на митническите власти да налагат административни глоби в рамките на процедури, позволяващи и задържане на автомобила, припомнят от министерството на външните работи.

Оттам препоръчват с оглед на горното се препоръчва на българските граждани да не внасят туби с гориво от България в Гърция, особено през летния пожароопасен сезон.

Освен глоба се конфискува и автомобила. Причината е разпоредба на закона, която третира въпроса за контрабанда на акцизна стока, уточняват от медиите.

До рестриктивните мерки се е стигнало, след като били засечени опит да се внася дизел с бидони от България в Гърция, за да се препродава на местни фермери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дидо

    34 17 Отговор
    Да забранят и вноса на консерви, белким се изчисти от прости селяни по хубавите гръцки плажове. Селяните да си ходят на селската бара ;)

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Иван Иванов

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Ох градски от Левски или от Люлин си или " модерното може и в младост да си стискаш си заплатката и се чудиш защо държавата не върви еххх едно врече беше по добре и Бойко има такива добри очи са ти познати изрази нали ?
  • 4 Дидо

    19 10 Отговор
    Иванчо, пиши по-разбираемо, че никой не може да те разбере какво искаш да кажеш. И да не носиш консерви, че само ще се изложиш :)
  • 5 Лупи

    40 6 Отговор
    Гърция макар и на балканския полуостров е държава със закони дето се спазват и особено срещу чужденците се взимат крути мерки да не правят маймунските си изпълнения на тяхна територия. Колко учудващо нали и пак имат туристи, на пук на твърденията на един дебел подпухнал чичко според, който всеки българин може да се подритва свободно от чужденеци когато и където си поискат, за да не му спадне случайно печалбата. А колкото до консервите, всеки има право на избор как, къде и с какво да се храни стига да е в рамките на закона и да не прави боклуци. Ако е консерва с трюфели и черен хайвер за 300 евро може ли? Или френски гъши дроб за 50 евро бурканчето?
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 19 Отговор
    Спрете да ходите при търейте и да им носите пари

    Коментиран от #10

  • 7 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 7 Отговор
    Търтейте

    Коментиран от #8

  • 8 ГОСТ

    34 10 Отговор

    До коментар #7 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    А при кого да ходим - при мутрите на Слънчака ли?
  • 9 гамена

    25 12 Отговор
    БРАВО на гърците спазват си законите и ги променят в полза на държавата, нека да ни късат задниците от глоби и конфискации защото сме една напаст
  • 10 и къде

    20 10 Отговор

    До коментар #6 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Като раздаваш препоръки дай и решение! Къде да ходим и само не ми казвай на нашето черноморие, че такава, ще ти сипя, че, ще сърбаш до Нова година !
  • 11 до Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 5 Отговор
    Т.о.ш.и.б.и.я.н,
    И в двата си коментара си написал ГРЕШНО думата. Как се образува множествено число на думи завършващи на "й" се учи във втори клас....

    Коментиран от #12

  • 12 Аман от гърци

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "до Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Много хора бъркат множественото число.
    За едно е прав обаче човекът. Като им спре лапачката от туристите, м....лите ще поомекнат. Сега си мислят, че всички са им длъжни.
    Естествено, спазването на закона не го коментирам. Който го е прегазил, ще си плаща. Но че са мръсен народ е без съмнение. И ни мразят адски много. Но ти се усмихват, докато ти свалят кожата от гърба. На това му се казва двуличие. А пък аз специално двуличниците не ги дишам грам. Затова и не ходя в Гърция.
  • 13 ? Geri

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Sprete da se obijdate edin na dryk to garcite ot krai vreme konfiskyvat bg koli no sega si namerixa prichina.... Ashto se otnasia za plajovete na kiito my ne iznasia da gleda seliandyrite da ne gi gleda da mislia Che vseki edin koito e v chyjbina e otishal ne ot svobodiii a ot niamane i ot mizeriata v nashata stana taka che ne chyjbina a bg e vinovna za nasheto polojenie