Last news in Fakti

27 Юни, 2017 15:03 6 280 5

Братя сводници печелели до 1000 евро на ден от проститутки в чужбина

  • трафик-
  • жени-
  • проституция

Жените заработвали в хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон

Братя сводници печелели до 1000 евро на ден от проститутки в чужбина - 1
Снимка: shutterstock

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за трафик на хора в Гърция и Федерална Република Германия с цел развратни действия. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Трима от тях са задържани в Плевенско на 20 юни 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура. Четвъртият участник в момента излежава присъда по друго дело.

Според събраните доказателства групата е действала от ноември 2011 г. Участниците набирали и транспортирали до хотели и клубове в Атина, Лайпциг и Бон жени, за да проституират там в продължение на няколко месеца, като всяка от тях изпраща в България половината от спечеленото (според свидетелски показания между 500 и 1000 евро на ден).

Дейността на групата движели основно братята Алекси А. и Харизан А. Те са безработни, иначе демонстрират луксозен живот. На тях прокуратурата е повдигнала по 3 обвинения.

На 23 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд им наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На третия участник – Анастасия Б., с прокурорско постановление е наложена „Парична гаранция“. Налагане на мярка за неотклонение не е искано за Гълъбин Б., тъй като изтърпява наказание в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роби

    17 3 Отговор
    Най сетне дано потърсят сметка на такива говеда
  • 2 Гост

    12 4 Отговор
    У панделатааааа! По една десятка да им дадат
  • 3 Блок бастер

    12 3 Отговор
    Браво на Прокуратурата ! Крайно време е да се потърси сметка на жалките тарикатчета наречени сводници живеейки на гърба на робините !
  • 4 Кобрата

    14 1 Отговор
    Безработни ама като си поделят 1000 евро на ден, им се връзват по 1000 лева на човек на ден, за какъв чеп им е да бачкат за 500 лева на месец като волове...
    Eй, някой хубаво беше казал, че в днешно време ако си жена, с г..а се вадят повече пари, отколкото с ръцете
  • 5 ХАСАН

    2 2 Отговор
    На бесилото