Last news in Fakti

14 Юли, 2017 14:35 1 600 3

Обвиниха двама депутати в изнудване

  • пламен христов-
  • кръстина таскова-
  • изнудване-
  • обвинение-
  • веселин марешки
Обвиниха двама депутати в изнудване - 1
Снимка: Архив

Специализирано звено „Антикорупция“ обвини Пламен Христов и Кръстина Таскова – народни представители от 44- то Народно събрание, в изнудване.

Пламен Христов е обвинен за това, че в периода от 03.04.2013 г. до края на 2015г. в градовете София и Видин, в съучастие с Веселин Марешки и а в един от случаите и с Кръстина Таскова е заплашил трима собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях. Целта на Христов и съучастниците му е била да принуди собствениците на аптеките да се разпоредят със свое право – да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или да прекратят търговската си дейност.

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Собствениците на аптеки са заплашвани, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си.

На Кръстина Таскова е предявено обвинение за извършено от нея в периода от края 2013 г. до края на 2015 г., в гр. Видин и в гр.София, в съучастие с Марешки и Христов престъпление по чл. 213а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 от НК.

Пламен Христов и Кръстина Таскова са с мярка за неотклонение „Подписка“.

На 23.06.2017 г., главният прокурор внесе искане за снемане имунитета на народните представители от ПП „Воля“ Пламен Христов и Кръстина Таскова. Христов и Таскова дадоха съгласие за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу тях.

Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Нафърфорий

    5 0 Отговор
    А сефте ... ! Само тези горките и глупавичките се оставиха да ги хванат .....
  • 2 anonimen

    0 1 Отговор
    nakraa shce izleze obratnoto che te sa iznudvanite,tia vicove gi izprashcaite na izvanzemnite , nie zemlanite ne vervame veche .kam tozi chl po koito gi obvinavat shce prikrepat edin drug vav vrazka s edi koi sa nevinni npk e kato bibliata cheteshc i nishco ne razbirashc ,mnogo oavineni a osadeni koga?
  • 3 СТОЯН

    1 0 Отговор
    И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ,,,,НИЩО,СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС