Last news in Fakti

17 Юли, 2017 12:12 3 570 4

Дни преди нападението над Алекс кметът на Бяла издал заповед за вечерен час

  • бяла-
  • момче-
  • побой-
  • цигара-
  • алекс
Дни преди нападението над Алекс кметът на Бяла издал заповед за вечерен час - 1
Снимка: БТВ

Дни преди фаталният удар, довел до смъртта на 18-годишния Алекс в Бяла, кметът на града въвел заповед за засилен полицейски контрол, проверки и вечерен час. Димитър Славов предполага, че ако полицията е минала и разгонила групата, нападнала момчето, той щеше да е жив, съобщи БТВ.

От полицията обаче му отговорили, че районните полицейски управления имат сериозен недокомплект и няма екипи в РПУ Белене. Причината да издаде тази заповед е ваканцията и скучаещите младежи.

Славов заяви, че се надява медийният натиск да продължи, за да се стигне до разплитане на случката. Според него неспазването на правилата е в основата на нелепата случка. Даде пример с това, че преди седмица на същото място е имало нападение с нож между българи, но никой не е протестирал, а извършителят се разхожда. Имало е хванати с чували наркотици, които получили условни присъди.

Бяла е във втори ден траур.

Още от самото начало лекарите предупреждаваха, че състоянието на Алекс е изключително тежко и първите 7-8 дни след травмата може да са фатални. От болницата отказаха да коментират конкретната причина за смъртта, тъй като предстои аутопсия.

„При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на базата на черепа”, посочи д-р Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургия в УМБАЛ-Русе.

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    16 0 Отговор
    ето толерасти мръсни до къде води свободията. плюят Ердоган за смъртното наказание, но май е прав. Дори резака в собствената си резашка страна е стигнал до извода, че оправия няма с тези толерасти и "дискриминации". какво значи тази дума??? не циганите са дискриминирани,а ние които живеем в страната си!!! и аз искам да не работя и да ми дава някой помощи. да се возя безплатно в градския транспорт и дори да не ме проверяват. да крада и полицията нищо да не прави!!!! май дискриминираните станахме ние БЪЛГАРИТЕ!!!
  • 2 КЮНЕЦ

    10 0 Отговор
    Това не е непредумишлено убийство, а умишлено !!!
  • 3 и аз като всички акъл давам

    8 2 Отговор
    Има ли значение дали е убито от циганин или българин? Защото ако има аз съм българин и да почвам да убивам.

    Убийството си е убийство. Отваряш наказателния кодекс, четеш и издаваш присъда. Иначе отиваме към.........гражданска война.
  • 4 мамка Ви

    3 0 Отговор
    Пак хората с "чували наркотици" са виновни...
    Защо не кажете нищо за разхождащите се на воля рецидивисти, които отново извършват тежки престъпления ?