18 Юли, 2017 19:40 2 097 1

Разбиха група, разпространявала контрабандни цигари

  • цигари-
  • контрабанда
Разбиха група, разпространявала контрабандни цигари - 1

Организирана престъпна група, занимавала се със съхранение и разпространение на контрабандни цигари, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена на 16 юли т.г. в рамките на образувано досъдебно производство. В нея са участвали служители на ГДБОП, колегите им от ТСБОП-София и полицаи от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР-София.

Действията са реализирани под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура. В хода на операцията е неутрализирана организирана престъпна група, която по първоначални данни е държала склад и е разпространявала контрабандни цигари без бандерол на територията на община Ихтиман. Задържани са 5-има участници в престъпната схема на възраст от 29 до 47 години.

При претърсвания на адреси, обитавани от мъжете, и на автомобилите им, са открити и иззети 11 мастербокса цигари от различни марки без акцизен български бандерол, тефтер с водени записки, мобилни телефони и значителна сума пари.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение в рамките на 72 часа.

Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    0 0 Отговор
    Цигарите са се телепортирали през границата .