Last news in Fakti

19 Юли, 2017 18:46 1 343 6

Перничанка даде 16 000 лева на "ало" измамници

  • ало-
  • измамници
Перничанка даде 16 000 лева на "ало" измамници - 1

77-годишна перничанка дала 16 000 лева на телефонни измамници, използвали познатата схема с провеждаща се полицейска акция, съобщава Дарик радио.

Престъплението било извършено във вторник около обяд. На домашния телефон на живеещата сама жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда спецоперация по залавяне на "ало" измамници.

Мнимият полицай поискал всичките пари, които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника у нея.

Объркана и изплашена, жената събрала всичките си спестявания от 16 000 лева и ги изхвърлила през терасата. След като няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.

От Областната дирекция на полицията в Перник предупреждават, че през последните няколко дни се наблюдава активност от страна на телефонните измамници. Съветват хората да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Когато получат подобни обаждания, да се свържат със свои близки или познати.

Властите съветват още сигнали на спешния телефон 112 да се подават и при неосъществени опити за измами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    2 0 Отговор
    Има цели м....лски селища където се строят палати и се тъпкат като прасета, чакат да стане като с палатите на "цар" Киро
  • 2 anonimen

    3 0 Отговор
    dokato ne pochne bagera da im sabara kashcite nama da se sprat ,hvanat izmamnik ,saborena kashca da razberat kakvo e .tia cigani vjujbina pravat sashcoto i navsakade balgarite sme podcenavani zaradi tah
  • 3 Бивша барета

    0 3 Отговор
    А одека ги има тия пари бабичката
  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Бедните пенсионери, ревящи че нямат пари и пенсиите не им стигали за хляб, вдигат телефона, после мятат 15-20х.лв без балкона с пълната умисъл, че това е нормално?!?
    Не са за съжаление. Цял живот да ги е пестила, като й е толкова ума да ги хвърли, то си е нейн проблем. Откъде ги има като е пенсионерка? Моята баба имашe 1000лв за погребението, какви са тези хилядарки в пенсионерите?
  • 5 марко камилов

    0 0 Отговор
    А кметът на Горна Оряховица прави площадка в квартал Калтинец, където същите тези да си правят сватби и тържества.Честито.
  • 6 Роман дизел

    1 0 Отговор
    Имал си бол дал си.Вода донесла вода отнесла.