Last news in Fakti

28 Юли, 2017 08:12 1 340 2

Външно: Задържаните в Турция българки нямат повдигнато обвинение

  • тероризъм-
  • българки-
  • турция
Външно: Задържаните в Турция българки нямат повдигнато обвинение - 1
Снимка: Архив

Служители на българското посолство в Анкара се свързаха и с наблюдаващия прокурор по делото, който е съобщил, че няма повдигнати обвинения на българките, задържани от полицията в Айдън. Това съобщиха от Външно министерство.

Максималният срок за задържане е 7 дни, сред което трябва или да бъдат освободени, или обвинени в престъпление.

В посолството в Анкара е получено обаждане от български гражданин, че по време на лятната им почивка съпругата му и дъщеря му са задържани от турската полиция в Айдън.

Служител на посолството е влязъл във връзка с полицейския участък в Елефер, от където е получил уверения, че състоянието на двете български гражданки е добро, но за да бъде проведен разговор с тях, трябва да има разрешение от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция „Сигурност” в Айдън.

Проведен е разговор със служител от отдела за борба с тероризма към Главна дирекция „Сигурност” в Айдън, в който бе изяснено, че следствените действия продължават и засега не е ясно дали срещу задържаните български гражданки ще бъде повдигнато обвинение или ще бъдат освободени. Служителят от отдела за борба с тероризма не се е ангажирал с конкретни срокове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХайдеДе

    4 3 Отговор
    Хайде отивайте на море в Османската империя,ол инклузив с посещение в затвора и късно напускане след 10 години.Турция и Европа нямат общо време е да се разделят.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Може за джебчийство да си арестували...нали една българска дипломатка беше арестувана в фришопа