4 Август, 2017 11:12 1 909 7

Искат арест за Симеон, който "прибра" пистолета на застрелялия се Божилов

  • лаута-
  • пловдив-
  • данаил божилов
Искат арест за Симеон, който "прибра" пистолета на застрелялия се Божилов - 1
Данаил Божилов

Днес Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за „задържане под стража“ спрямо Симеон С., на 74 г., привлечен като обвиняем за държане на две огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях.

До момента е установено, че за периода от 26 юли 2017 г. до 2 август 2017 г., обвиняемият Симеон С. е държал пистолет, марка „Берета“ и втори пистолет, чиято марка е неизвестна, в дома си в Пловдив. Оръжието било открито от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на обвиняемия.

Едно от оръжията е на самоубилия се бизнесмен Данаил Божилов. Симеон, който минавал случайно прибрал пистолета и цигарите на мъртвия мъж.

За срок от 24 часа по делото са били извършени активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия, назначени са били балистична и химическа експертизи и др. Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    5 5 Отговор
    Изкукалия дядка ще си го получи на стари години!
  • 2 По нагласена работа

    10 1 Отговор
    По нагласена работа скоро не бяха ни показвали.
  • 3 Eee

    7 1 Отговор
    Хванете истинския убиец,къде е?Не ни хвърляйте прах в очите.
  • 4 Полицай

    2 2 Отговор
    Сега и цигарите,смешни сте.Как си представяте,клекнал,джоби го с една ръка защото,в другата е пищов.Егати възстановката..

    Ако не бяхте тръгични,щяхте да сте смешни

    Коментиран от #5

  • 5 Пишман полицай си

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Полицай":

    Още вторият ден казаха че липсват оръжието цигарите му .

    Коментиран от #6

  • 6 Полицай

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пишман полицай си":

    А,ето го и менталиста
  • 7 Mmmm

    0 1 Отговор
    Това е прикаска за децата,и те няма да повярват и ще има много въпроси като кой от двата пищова,кадее гилзата,и как така го открихте пенсионера,нямаше свидетели,а сега се появиха сведели за распит!и много неща изминихте от началото до сега!