Last news in Fakti

4 Август, 2017 20:41 3 629 7

20 години затвор и 740 лева кръвнина за убийци на бизнесмен

  • дълг-
  • убийство-
  • бизнесмен-
  • орхан изиров-
  • петрич
20 години затвор и 740 лева кръвнина за убийци на бизнесмен - 1

Сурово наказание наложи днес Окръжния съд в Благоевград, председателстван от съдия П. Пандев. По 20 години затвор и 740 лева кръвнина получиха жестоките убийци на бизнесмена от петричкото село Яворница Орхан Изиров.

Той бе застрелян от упор в сърцето и главата през 2015 година, в местност край селото. Екзекуторите Георги Георгиев от санданското село Склаве и съучастникът му Радослав Валеов от село Полена, извикали Изиров на среща, на която го застреляли с един изстрел в главата и 2 в сърцето, след което избягали от мястото на престъплението.

Бяха арестувани по-късно.

Делото започна в 9 часа днес. Подсъдимите бяха доведени със засилен полицейски конвой, а пред вратата на съдебна зала чакаха роднините на убития - баща му, майка му и сестра му.

Майка му не спря да плаче през цялото време, особено, когато чуваше кървавите подробности около смъртта му, разказани от прокурора по делото, съобщава struma.com.

На днешното заседание бе предложено делото да се гледа по съкратено съдебно следствие, това поиска защитата на подсъдимите, но не бяха уточнили точно по кой член да се случи това. Съдът се оттегли, докато защитата уточни какво точно иска.

Според роднините това бе опит за шиканиране на процеса. Съдът реши делото да се гледа на съкратено съдебно следствие по чл. 2 без да се прилагат веществени доказателства, тъй като подсъдимите признаха вината си.

Радослав заяви: Съжалявам за случилото се, съжалявам за убийство, другият убиец също призна вината си и изрази съжаление, че е сторил това.

Двамата са криминалнопроявени, тъй като са били съдени в Гърция, където излежали присъди в южната ни съседка. Радослав за грабеж и лека телесна повреда, а Георги за разпространение и търговия с наркотици.

Прокуратурата поиска да бъдат наложени допълнителни наказания на Георги и Радослав, тъй като в квартирата им в Благоевград, където двамата живеели по време на случилото се, са открити хероин, канабис и боеприпаси, автомат Калашников и пистолет, както и 20 години за убийството на Изиров.

Адвокатът на единия от тях поиска от съда да вземе предвид това, че Радослав е натиснал спусъка и е физическият убиец, но Георги е подстрекател и той го е накарал да извърши предумишленото убийство, заради дълг на Изиров към него, затова присъдите им трябва да бъдат различни по тежест.

След повече от 3 часово заседание, съдът се оттегли, за да се върне отново в зала в 13 часа, когато бе произнесена и присъдата.

Присъдата им от общо 20 години съдът мотивира така: По 13 години и 4 месеца за убийството и заради многото им други прегрешения прибавиха още по 7 години. Близките на Изиров излязоха доволни от решението на съда, но изразиха опасения пред Struma.com, че те ще излязат по-рано от затвора, ако работят присъдата им ще са намали.

Майката на Изиров обаче бе неутешима: Нито една присъда не може да върне доброто ми момче, детето ми, няма да обжалваме...............!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 me be re

    13 0 Отговор
    За умишлено убиистова или доживот или смърт . Тия боклуци, ще излязат след 10 - 15 години, а човека го няма.
  • 2 Хлебич

    4 0 Отговор
    750 лв. ????
    Дано има някаква грешка
  • 3 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    ДА ДОПУСНЕМ,ЧЕ СТЕ ДАЛИ 15.ООО € НА БЛИЗЪК,ПОЗНАТ И Т.Н.
    И ТОЗИ ВАШ ПОЗНАТОБЕЩАВА ДА ГИ ВЪРНЕ..ИЛИ ТАМ КАКТО СТЕ СЕ РАЗБРАЛИ......
    МИНАВА ВРЕМЕ....НЕ ВИ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ И ЯВНО СА ВИ ИЗМАМИЛИ И СЕ ЧУСТВАТЕ ПРЕЦАКАНИ.....?? !!!.....
    И КАКВО СТАВА.....???
    КАКВО Е УСЕЩАНЕТО...А....???

    А ИНАЧЕ,КОФТИ РАБОТА...
    УБИЛИ СА ЧОВЕК,НО КАКВОТО И ДА БЯХА ГИ ОСЪДИЛИ,ВСЕ ЩЕ НЕДОСТАТЪЧНО...ЩОТО...
    КЕЛ ФАЙДА....КАКТО КАЗВАТ ТУРЦИТЕ.....

    ЗАКЪСНЯЛОТО ПРАВОСЪДИЕ ,НЕ Е ПРАВОСЪДИЕ...
  • 4 Общо 20г. По 10г . на двамат...?????

    3 0 Отговор
    Е.ати правосъдието.. И кръвни на по 750лв. 1500лв. значи струва един българин. След 4-5 г. ще ги пуснат, вместо да изгният в затвора. Това, ако е правосъдие... Смотани управници...
  • 5 АНОНИМЕН

    3 1 Отговор
    ПИТО...ПЛАТЕНО.......

    КАТО Е ВЗЕЛ ЗАЕМ,ДА Е МИСЛИЛ...ЩОТО ТЕЗИ ПАРИ ИСКАТ И ВРЪЩАНЕ......

    КАТО НЕ ГИ ВРЪЩА..ЗНАЧИ ГИ Е ЗАВЛЯКЪЛ.....ЕМИ....С ПРАВО Е ОТНЕСЪЛ КУРШУМА......
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    750 е на месец, докато са в затвора !
  • 7 Навуходоносор

    0 0 Отговор
    Ако за всяко убийство - на бизнесемн и небизнесмен - даваха по толкова ... а не някакви смешни 3 години и позорни условни присъди,спряни дела поради "липсва" на доказателства ,въпреки че цялата област знае кой е извършителят ... Тъжно, тъжно. БезБожен народ, безБожна съдба. 7 Страх от Господа е начало на мъдростта Притчи 1:7 Казал най-мъдрият човек на земята - цар Соломон.