22 Август, 2017 09:32 8 340 8

Убитото дете в Бургас - с 3000 контакта в социалната мрежа

  • бургас-
  • асансьор-
  • 11-годишна-
  • facebook-
  • социална мрежа-
  • никол-
  • убийство

Именно в интернет 11-годишната Никол се е запознала с 15-годишния Иван, задържан за тежкото престъпление

Убитото дете в Бургас - с 3000 контакта в социалната мрежа - 1
Снимка: Facebook

11-годишната Никол, убита в асансьора на блок в Бургас, е имала близо 3000 контакта в социалната мрежа. Именно в интернет тя се е запознала и с 15-годишния Иван, задържан за тежкото престъпление. Това сподели пред bTV Красимира Кателиева, говорител на Окръжната прокуратура в Бургас.

Това може би е била първата среща на живо помежду им, което предстои допълнително да бъде установено, посочи Кателиева.

„Двамата са комуникирали от известно време в социалната мрежа. Срещата им е била с цел да пушат наргиле, затова са се отправили към този блок в „Меден рудник”. Формален повод за скарването помежду им е къде точно да се случи това”, каза още говорителят на прокуратурата.

Никол е убита с един удар с нож, нанесен в шията. Дълбочината на прободната рана е била няколко сантиметра, но тъй като е засегната артерия, е настъпила кръвозагуба и смърт.

Доказателствата сочат, че убийството е умишлено. „Удар с нож във врата няма как да бъде по непредпазливост”, отбеляза Кателиева.

Взети са проби за наркотици и са назначени експертизи, от заключенията ще стане ясно дали извършителят е бил под влиянието на наркотични вещества.

Досега Иван няма криминални прояви. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор. Днес Окръжната прокуратура ще поиска за него постоянна мярка „задържане под стража”.

„В изключителни случаи законът допуска непълнолетните също да бъдат задържани под стража и този случай е точно такъв”, заяви Кателиева. По думите ѝ момчето не е от малцинствена група.

Кателиева отправи апел към децата и техните родители да бъдат внимателни при контактите си в интернет, особено с непознати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕ

    24 1 Отговор
    СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА
  • 2 Будалата

    27 3 Отговор
    И бързо забравихме случая Индиго където си отидоха деца на по 9-10 години от родителско нехайство и свободия.
  • 3 като гост):

    5 2 Отговор
    след бонби бонбоубежище И СЛАДКАРНИЦА
  • 4 Вярващ Путинист

    16 1 Отговор
    Рано или късно ще АНАЛизират дали е закоравял малкия келеш в затвора
  • 5 помацу

    17 1 Отговор
    Целия случай е базиран на предположения!Няма никакви доказателства за срещата ...?Ако момчето родителите на момчето са заможни ще се размие случая,нагледахме се на такива случаи...
  • 6 СЕМЕ ОТ МОНСОНТО

    7 2 Отговор
    Днес Имаме малък изверг, ще го осъзят за няколко години, ако не и условно, защото е млад , сбъркал, разкаял се е, осъзнал грешката си. Съда ще счете че има смекчаващи вината обстоятелства и млад, малолетен, няма предумишленост, няма свидетели всичко ще се гради на онова което той признае. Ще последва пореден оществен фарс. Този красаве няма да остане с едно убийство, след ако въобще влезе институция за малолетни - ще еилезе НЕ НАТУРАЛНО СЕМЕ КАТО НА МОНСАНТО. ЩЕ СТАНЕ ПО-ОПОСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО. ХУБАВО ГО ЗАРОМНЕТЕ, ТОЙ САМО С ТОВА СИ ДЕЯНИЕ НЕ ЩЕ ОСТАНЕ, ОСОБОНО СЛЕД "КРИМИ АКАДЕМИЯТА която евентуално ще изкара. Тепърва ще сушаме за него.Кой знае а може след в.еме и в политиката да се появи. Я министър а що не и мин. председател - свобода, демокрация и ценности, бол.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бг идиотизъм

    7 0 Отговор
    Тя изглежда доста по-голяма от 11 години, той пък мяза на циганин......жертва на "времената", уговаряли се да пушат наргиле, представяте ли си. По време на соца такива уговорки на тази възраст бяха в сферата на фантастиката.