Last news in Fakti

24 Август, 2017 09:44 1 959 3

За малко да дарят 90 хил. лева на измамник

  • огнеборец-
  • фалшива епикриза-
  • дарителска сметка
За малко да дарят 90 хил. лева на измамник - 1
Славка Снимки: бТВ

Съпругата на починал преди дни огнеборец, болен от рак, попадна на измама с фалшива епикриза. Използвал я мъж, който събирал средства за собственото си лечение.

Пожарникарят Тодор Топлев загуби двегодишната си битка с левкемията. Той почина преди девет дни. В дарителската му сметка се бяха събрали 90 хил. лв., които обаче не бяха достатъчни за лечението му.

Потъналата в скръб съпруга на пожарникаря Славка решава да направи добро в името на Тошко. Иска да дари значителната сума на друг нуждаещ се. Така попада в социалните мрежи на Николай от София. Мъжът, който е на 37 години, твърди, че страда от рак на стомаха, съобщи bTV.

Преди да дари 90-те хил. лв. обаче Славка иска епикризата на Николай. Документът, който ѝ изпращат, обаче я кара да се усъмни в истинността му. Други документи също се оказват фалшиви. В банката пък излиза наяве, че сметката не е дарителска.

Епикризата е издадена от Специализираната болница по детски болести в София. Това буди съмнение, тъй като пациенти там са единствено лица до 18 годишни.

Въпреки всичко, директорът ѝ Мария Екимова прави справка. Оказва се, че такъв мъж никога не е бил пациент на болницата. Подписалата се доцент Ковачева пък не работи там от десетина години.

Прокуратурата започна разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    ааа няма как , щом човека има нужда от рак на стомаха, трябва да му се осигури.
    Не може да лъже по документи, да му пожелаем за следващата година да си получи каквото търси.
  • 2 filo

    5 0 Отговор
    Какви изроди има не е истина.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.