Last news in Fakti

25 Август, 2017 17:26 1 633 2

Задържаха петима ало измамници след акции в страната

  • ало измамници-
  • полиция-
  • акция
Задържаха петима ало измамници след акции в страната - 1
Снимка: Архив

Петима души са задържани за телефонни измами при специализирани полицейски операции в страната, координирани от Главната дирекция „Национална полиция“.

На 20 август в Нова Загора бил заловен криминално проявеният А. К. /24 г./, след като успял да се вземе 1600 лева и златни накити. В хода на разследването станало ясно, че неговата роля била куриер.

Действията около изясняването на случая са проведени съвместно с криминалисти от Сливен, Плевен и Стара Загора. При проведени допълнителни действия била установена негова съпричастност към още три телефонни измами - за 11 000 лева, извършена през месец март в Стара Загора, другите две са за общо 7 000 лева, осъществени през месец юни в Плевен.

Други двама души, са задържани в Пазарджик. Действията по разследването стартирали след получена информация от ГДНП и под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Мъжете също били ползвани като мулета, отнели 450 евро и 160 лева. Продължава работата по установяване на съпричастността им и към други измами.

Служителите на ОДМВР-Смолян разкриха извършителите на две телефонни измами. Оперативните действия са предприети по сигнали, постъпили в полицията на 21 август - две възрастни жени били подведени по сценария „оказване на съдействие при провеждане на полицейска операция“.

В резултат на незабавните действия, предприети от криминалистите, са задържани Б.И. /26 г./ от София и Л.М. /23 г./ от Елин Пелин. Работата по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура -Смолян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    4 1 Отговор
    Чудел съм се бе как не свършиха будалите да дават пари на тез миризливи твари. Абе години стана все се лъжат старите хора. Тъмните алоджии ли са добри артисти или старите хора са си стари глупаци. Аз незнам затова съм и Будала я.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Старите хора имат друго възпитание ! Такива кражби в техните младини не са и сънували. Демокрацията обаче е велика работа. ДА И СЕ РАДВАМЕ И ДА ДАВАМЕ ПАРИ НА КРАДЦИТЕ !!! Само това заслужаваме .