Last news in Fakti

31 Август, 2017 15:16 1 727 4

Шефът на КЗП в Силистра задържан с подкуп

  • подкуп-
  • шеф-
  • кзп
Шефът на КЗП в Силистра задържан с подкуп - 1

Шефът на Комисията за защита на потребителите в Силистра – Урал Чакър, е бил задържан вчера заради поискан подкуп.

До ареста, извършен при акция на Икономическа полиция в града, се е стигнало след подаден сигнал от собственик на търговски обект в областния град, съобщиха от полицията днес.

Оттам не съобщиха името на Чакър, но по неофициална информация става дума именно за него. Не беше оповестена и сумата, която взел преди да бъде задържан.

Той е бил на проверка и е установил няколко административни нарушения. Предложил на търговеца да му даде определена сума и така да избегне съставянето на актове. Собственикът отказал, но Чакър му оказал натиск и му поставил крайни срокове. Притиснат, изнудваният търговец решил да сигнализира полицията.

Чакър бил арестуван непосредствено след получаване на част от искания подкуп. Той е задържан за срок от 24 часа, но си очаква мярката да бъде удължена до 72 часа. Започнало е разследване.

Преди години Урал Чакър бе от видните членове на ДПС в региона. Беше директор на ДФ „Земеделие“ от 2001 до 2009 година. По това време имаше оплаквания от земеделски стопани, че са били изнудвани от служители на фонда, припомня "24 часа".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНПИ къде е?

    11 0 Отговор
    И как точно е защитавал потребителите досега? Представете си какво е било във фонд ,,Земеделие''.Ето заради такива_боклуци като тоя чакър бакър,които пълнят партийните каси и джобове държавата потъва.И с ,,неподкупните'' магистрати е много вероятно да получи условна присъда.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    9 0 Отговор
    Всеки един трябва да прави като този човек. Подаваш сигнал вместо да плащаш подкуп. Това е моралното. Може да му сложат условна, да, но може пък да сплаши другите желаещи и те да си свършат малко по-добре и изрядно работата, вместо да се целят в парите.
  • 4 гост

    5 1 Отговор
    Ако това се беше случило примерно в Русия щеше да е голяма новина !!! А тук всички сме наясно с едно. НЕкорумпираните служители в БГ се броят на пръсти......Пък щом са го хванали с подкуп се предполага,че човека не си е губил времето..Ще се бръкне тук там и всичко ще е ок...