Last news in Fakti

3 Септември, 2017 11:23 1 115 1

Арест за двама, откраднали носии и ямурлуци от читалище

  • кражба-
  • носии-
  • ямурлуци-
  • читалище
Арест за двама, откраднали носии и ямурлуци от читалище - 1

Районният съд в Стара Загора остави в ареста двама млади мъже, разследвани за кражба.

26-годишният Йордан и 27-годишният Сашо са обвинени за това, че в края на 2016 година взели от читалището в село Оряховица народни носии, ризи, ямурлуци, престилки, телефон и стар герб на България от дърворезба.

Всички откраднати вещи са на обща стойност 2 788 лева. Разследващите установили, че италианец на име Давиде разказал на Сашо и Йордан, че "по пазарите в Южна България много се търсят носии, ямурлуци, престилки".

Това била и причината двамата да влязат с взлом в читалите и да откраднат редица предмети, след което ги продали по пазари в различни градове. Давиде дал на Сашо и Йордан малка част от парите, които получил от продажбата на вещите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    1 0 Отговор
    Тоя Давиде голем пе..л ...