4 Септември, 2017 15:37 1 660 0

Съдят мъж, убил брат си с пръчка

  • житница-
  • убийство-
  • братоубийство-
  • съд

43-годишният обвиняем извършил зверството в продължение на 5 часа

Съдят мъж, убил брат си с пръчка - 1

43-годишният Георги В., убил родния си брат по особено мъчителен начин, бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Братоубийството било извършено в периода от 21.00 часа на 16 януари до 4.00 часа на разсъмване на 17 януари 2017 г. в дома на баба им във варненското село Житница. Подсъдимият за убийството на брат си бил задържан като извършител на тежкото умишлено престъпление на 17 януари тази година. От тогава до момента той е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Приведен е във варненския затвор.

Сигнал за намереното мъртво тяло на Даниел бил подаден от подсъдимия до кмета на село Житница на 17 януари в 7.55 часа. При извършения оглед в дома на убития е намерено и оръжието на престъплението – дървена тояга. Между двамата братя имало чести конфликти. Убитият вземал пенсията на баба си и я изпивал. При разправия между него и възрастната жена той я бутнал и тя счупила тазобедрена кост. Наложила се операция и жената се преместила да живее в дома си в град Провадия. Георги се преместил при нея, за да полага грижи за възстановяването ѝ, а Данаил останал да живее в Житница. Препитавал се със средства, които му давали близки на покойници, за да изкопае гробовете им.

Георги често ходел до къщата в село Житница, откъдето пренасял дърва за огрев в дома им в Провадия. Възрастната жена ги получавала като социално слаба.

На 16 януари 2017 г. той се качил на влака до Житница с намерението да вземе още дърва, с които да се отопляват в Провадия. След като пристигнал в селото, през нивите се отправил към семейната къща. Вратите били затворени с катинари, но работел телевизорът. Брат му Данаил го нямало и Георги решил да го чака да се прибере.

След като Данаил се върнал от гостуване в ромско семейство, които често го хранели, Георги вързал ръцете му. Започнала разправия за дървата, които подсъдимият искал да вземе на другия ден и да отнесе в Провадия. Георги нанесъл побой над физически по-слабия Данаил. С дървена пръчка налагал брат си навсякъде по тялото, главата и лицето, после продължил да го рита в главата, докато Данаил престанал да мърда.

След престъплението избърсал кръвта от лицето му, разходил се, умувайки какво да прави. Върнал се да провери дали състоянието на зверски пребития не се е подобрило и решил да заличи следите си. Кървавите дрехи на пострадалия събрал и изхвърлил в чували заедно с въжето, с което вързал ръцете му.

След като се прибрал в Провадия, съблякъл и своите дрехи, по които също имало кръв. Решил да се освободи от тях, като ги изхвърли в нивите край Житница. Около 18.20 часа на 17 януари Георги се качил на влака за Житница. Заровил окървавените си дрехи в снежна пряспа и отишъл в къщата. Дървената сопа, с която удрял брат си Данаил, Георги укрил в нужника на двора. После отишъл в кметството да съобщи, че брат му не е добре. Кметът повикал полиция и заедно отишли в дома на Данаил.

Комплексната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта на Данаил контузия на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Множество тежки травми по тялото на убития били установени и по време на аутопсията на трупа. По делото били назначени и комплексна биологична и трасологична експертиза, а ДНК-експертизата категорично уличила Георги като извършител на умишленото убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Предстои делото срещу 43-годишния братоубиец да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА