11 Септември, 2017 09:15 15 946 34

Бащата на Адриан: Платих откуп за сина си

  • адриан златков-
  • тони златков-
  • откуп-
  • отвличане

Адриан Златков беше открит жив и здрав снощи

Тони Златков, бащата на намерения снощи Адриан, каза пред bTV, че е платил откуп за него. Адриан Златков беше открит снощи. Той е бил оставен от похитителите си на пътя до Панчарево в неделя вечерта.

Тони Златков посочи, че в момента момчето си почива и още не са говорили с него за подробностите. „Много е изтощен и решихме, че е не е правилно.”

Златков не посочи размера на откуп, но уточни, че сумата е много сериозна за семейството му. Самият той е водил преговорите за откупа и освобождаването близо седмица. Комуникацията е била само с есемеси, а междувременно похитителите не са давали доказателства за това жив ли е Адриан.

Момчето е пуснато ден след даването на сумата. Похитителите водиха толерантна комуникация, добави бащата.

„Оставили са го в дефилето посока Самоков. Добри хора са го прибрали на автостоп. Взехме го от бензиностанция на Горубляне, той ни се обади от телефона на хората”, разказа подробностите за прибирането Тони Златков.

Бащата беше категоричен, че Адриан не е бил тормозен и са се отнасяли добре с него. По думите му отвличането е с цел пари, а нито той, нито момчето имат врагове. Семейството вече има охрана пред дома си. Тони Златков посочи, че всеки човек би се страхувал и няма човек, който да преживее този кошмар и да не се страхува.

Младият мъж изчезна рано сутринта на 30 август. Колата му беше намерена на пътя за с. Герман, близо до дома на семейството му. В нея бяха останали личните му документи и телефон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    46 3 Отговор
    Те са си от вашите!
  • 2 Наивен

    59 2 Отговор
    „Толерантна комуникация”?!........................................


    Да пази Господ!

    Коментиран от #5, #21

  • 3 Бесен Язовец

    84 11 Отговор
    Ченгетата са замесени в одвличането както и преди години лесни кинти някой от МВР дърпа конците.

    Коментиран от #6

  • 4 Зомбайо

    86 7 Отговор
    Защо всички медии пробутвате тезата за момчето. Тоя не е никакво момче, голям мъж е, може и деца да има. Думата момче се използва за подрастващ юноша или тийнейджър.

    Коментиран от #30

  • 5 Гост

    28 3 Отговор

    До коментар #2 от "Наивен":

    Човека може би е имал предвид че смс са били кратко и ясни, а не примерно : " боклук ще му отрежем мади.е, и избодем очичките ако не ни дадеш кинти".
    На фона на целия стрес, койта са изживели, и все още не са се отърсили от него, златков говореше много премерено. Такава дребна грешка на езика или неправилно формулиране на израз в тази ситуация е без значение.
  • 6 Киро

    30 21 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Абе, трол ушанкаджия, кога ще се научиш да пишеш, бе?

    Неграмотен, неук, типичната ушанка, дето пише "оДвличане"!

    Коментиран от #11

  • 7 Bossman

    43 3 Отговор
    Дано един ден на тези похитители не им стигнат парите да спасят от болест своите деца.

    Коментиран от #29

  • 8 Еее

    53 2 Отговор
    А къде е полицията,никой не казва нищо за полицията какво прави по случая?
  • 9 Интересно

    5 2 Отговор
    https://www.actualno.com/amp/otkriha-jiv-otvlechenija-adrian-zlatkov-news_632423.html
  • 10 Възмутен

    19 2 Отговор
    Целта на похитителите е била печалбата и начин да я отнемат.
    Търсете ги сред своите кръгове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кобрата

    21 2 Отговор
    Четох в един сайт, че е платен откуп 3 милиона...
    Явно целта им е била парите, а не отмъщение, защото ако са искали, като са взели парите, пак е можело да убият Адриан...
  • 13 Гост

    26 2 Отговор
    Трябвало е да наблюдават бащата,което според мене станало.Събираш 3 милиона,носиш ги в сакове,оставяш ги някъде,някой ги взима а между другото си пишеш с похитителите.Има голями питанки?
  • 14 Грую

    45 5 Отговор
    А бре какво искате да ми кажете бре, че за такъв случай не могат се използват СРС -та и да се разбере скоропостижно кой от къде изпраща СМС -си, да го локализират и оглозгат спец части за нула време? .ати манипулацията. Разправяйте ги на шапката ми тези дивотии. Те този филм аз няма да го гледам!

    Коментиран от #15

  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 14 Отговор

    До коментар #14 от "Грую":

    Искаш ли да ти кажа как няма локализиране ?кореспонденцията се води от различни номера в различни точки на света като след всяко съобщение се оставя номера за отговор за следващо съобщение...ти си в бг пращаш ми смс на номер в бг аз съм в русе примерно аз ти отговарям и ти останям номер напкоито да пратиш следващо съобщение но номера е в сибир примерно след това номера е в гана след това япония и след получаване на съобщението от мен похитителя телефонът са унищожава и няма проследяване като телефоните се използват само и единственно за тази комуникация и нищо друго ноест няма комуникация с други номера....и какво правим?спец куките виждат изпратен смс от сибир гана япония и кво от това?нито се знае на сои е номера нито проследяване защото телефонът вече е унищожен и могат евентуално да видят зоната на изпращането на смс и до толкова а междувременно похитителя се е отйрвал от телефона и напуснал зоната

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Тъпак

    18 1 Отговор
    Такава стегната комуникация между похитители предполага и такава организация. Не съм сигурен дали на полицията не е известно нещо по въпроса

    Коментиран от #17

  • 17 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпак":

    Куките било то мвр кат пожарна дай са наи голямата организирана престъпна група
  • 18 Лелеоле

    15 5 Отговор

    До коментар #15 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Кой филм и коя серия е ?!
  • 19 Не си съвсем прав

    19 3 Отговор

    До коментар #15 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Като има оставен номер в смс-а , на който ще се проведе следващата комуникация, този номер веднага може да бъде проверен от куките, защото той вече кореспондира с дадена клетка, от там се знае и сим картата и имея и т.н. т.е. вече знаеш в кой район се намира номера.
    Ако в района има само една мощна клетка, която го покрива може да стигнеш до клетката. Но ако са 2-3 клетки с покритие в даден район , особено в градска среда които обменят инфо за наличните в обхват сим карти, по метода на триангулацията може много лесно да се определи местоположението на апарата, посоката на движение по заглъхване силата на сигнала и т.н. Все пак нали затова беше зора службите да имат достъп до операторите и да им се осигури интерфейс. Освен това има и разни симулатори на мобилни клетки, които симулират такава клетка и целия трафик на всички номера намиращи се в обхвата на "фалшивата" клетка минават на прослушване, в случай че не знаят точно кой номер от всичките в обхват да слухтят......
    Бъди сигурен че много неща са им известни, но може да нямат достатъчно доказателства за пред съда, може да си имат чадър извършителите, може да чакат да стане рецидив за да ги заковат доживот и т.н. Прочети НК частта му отвличания.

    Коментиран от #22, #26

  • 20 КОЙ

    14 6 Отговор
    А кой стои зад този Тодор Златков, който върти огромни средства за търговия със скъпи автомобили?! Или така, случайно - от Солни пазар през Горубляне, и всичко все законно в държавата на мутрите.
  • 21 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Наивен":

    Да пази Господ ... Някои думички (като "толерантен") станаха "мръсни" поради демокрацията и политиката на ЕС. Демокрацията не поставям в кавички, т.к. това е същността й, а не измамния образ, който ни внушават вече 30 години.
  • 22 тошибиян

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Не си съвсем прав":

    И КАК ЩЕ ЗАДЕЙСТВАТ ТОЛКОВА БЪРЗО СЛУЖБИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ 4Е И ДА СИ СЪТРУДНИ4АТ?АЗ СПОМЕНАХ ЗА КЛЕТКИ В СИБИР В ГАНА ЯПОНИЯ В РАЗМИРНИ РАЙНОНИ КАТО ВИЕТНАМ ИРАК СИРИЯ ЕГИПЕТ?ПРОСТО НЯМА ХВАЩАНЕ КАТО ПОСЛЕДВАЩИТЕ ИНСТРУКЦИЙ ОТ ПОХИТИТЕЛИТЕ СЕ ДАВАТ ОТ РАЗЛИ4НИ МЕСТА ПО СВЕТА

    Коментиран от #23

  • 23 Мдаа

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "тошибиян":

    Само че става дебела работата....
    Щото службите знаят кои крими българи са в гана и кои във виетнам. Съответна коя им е средата и кои са им приятелите в България......

    Коментиран от #28

  • 24 Лост

    22 3 Отговор
    Откупа по банков път ли е преведен?! Щот нали до 10000 х. лв. може кеш.
  • 25 Botev

    13 1 Отговор
    Има хипотеза синът да е в играта (групата) и да тръска баща си. Има хипотеза, че службите знаят всичко и вероятно изчакват по-зловещ случай. Има хипотеза, че някой с власт над службите си прибира обещани, но дължащи му се пари...Вероятно и други хипотези може да има...Времето ще покаже на простосмъртните (или няма никога да ни покаже)...
  • 26 Чичу Ади

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Не си съвсем прав":

    А ако сценарият с инструкциите следва обаждане в точен час на посочения номер и този същия номер се включва минута преди обаждането, провежда се разговор от 30 сек. и се изключва отново.... Така се локализира много точно, че разговора е проведен м/у 22-ри и 24-ти километър на АМ Тракия в посока Бургас. После следващия разговор е проведен от АМ Хемус, и т.н. Естествено няма да отиде Пешо сумиста с личния си автомобил да провежда разговора, а ще използват автомобила на някой, когото не могат да свържат. Друга опция е да ползват автомобил от автосервиз, оставен на ремонт от някой дядо. Него как да го свържат с това обаждане, дори да са засечени 200 автомобила, като неговия ще е сред първите отпаднали от списъка. Със сигурност има вътрешна информация, може някой бивш от службите да е получил тлъста "комисионна", за да изготви плана за действие. Може дори да не е бивш.... Наглите ги хванаха съвсем случайно след толкова отвличания и няколко милиона приходи. Защо да не са изчакали удобен момент и сега Наглите 2 да поправят грешките на Наглите 1?

    Коментиран от #27

  • 27 Не си съвсем прав

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Чичу Ади":

    С това съм съгласен и изглежда много по реално от сим карти в сибир гана, виетнам.
    По -интересно е че въпросните хора очевидно знаят в детайли как функционира цялата система на службите, операторите, начините им на разследване и проследяване.
    И тука идва логичния въпрос - колко са тези хора в бг, дали са бивши или настоящи агенти. Не вярвам лошо гледащите квартални безделници да имат потенциала за такова нещо.
  • 28 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мдаа":

    Нищо не знаят аз кои къде съм вербувал да върши работа
  • 29 Боже опази ни

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Bossman":

    Дали няма да отвлекат пак някого, за когото да вземат откуп и да се сдобият с пари. Така ще имат за лечението на своето. Какво да правиш? Навикът е втората природа на човека.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Георг Георгиев

    4 0 Отговор
    Понеже всичко е наред има и пропаганда-как да върнем емигрантите вкъщи?Елате си да погладувате деца...
  • 32 Гост

    10 0 Отговор
    Сами си палихте колите,клатихте застрахователи....продавахте крадени коли.....Списакът с потенциални поръчители е доста дълъг!
  • 33 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    аз ли да платя а ?
    а може ли аз да платя ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.